McLaren ontslaat technisch directeur, neemt topman Ferrari over

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 12:30
mclaren daniel ricciardo gp belgie 2022 1f1662128589
Het nieuwe seizoen begonnen zoals McLaren had gehoopt. Het Britse team heeft daarom nu een grote reorganisatie aangekondigd, waarbij technisch directeur James Key wordt ontslagen. David Sanchez, één van de topmannen bij Ferrari, zal McLaren gaan versterken.
Na de dramatische samenwerking met Honda, heeft McLaren daarna een sterke periode gehad, waarbij het bijna consistent best of the rest was. In 2022 moest het uiteindelijk Alpine voor zich dulden, maar dat is niks in vergelijking met de start van het nieuwe seizoen. Samen met AlphaTauri staat McLaren nog op nul punten en het lijkt er ook niet op dat daar snel verandering in gaat komen.
Het team komt daarom nu al meteen met ingrijpende veranderingen. In een verklaring laat McLaren weten dat er een grote reorganisatie plaatsvindt onder het technische team. Niet langer is er één verantwoordelijke technische directeur, maar zullen de taken verdeeld worden onder drie rollen. Samen zullen zij verslag uitbrengen aan Andrea Stella, de nieuwe teambaas.

Einde voor technisch directeur

De reorganisatie heeft als gevolg dat technisch directeur James Key per direct het team verlaat. Twee van de nieuwe technische rollen worden vervuld door Peter Prodromou en Neil Houldey. De derde technische man is David Sanchez, de voormalig Head of Aerodynamics van Ferrari. Hij zal het team pas versterken vanaf 1 januari 2024, zodat er niet direct informatie van Ferrari gebruikt kan worden.
Er gingen al langer geruchten dat Sanchez Ferrari zou verlaten en over zou stappen naar McLaren. Wat Key gaat doen is nog niet bekend. Er zijn nog een aantal vacatures voor technisch directeuren open, waaronder bij Ferrari en Williams.