Eén van de beste films aller tijden krijgt een remake

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 14:00
vertigof1679658180
De naam Alfred Hitchcock is nog steeds legendarisch in Hollywood. Zijn film Vertigo, die wordt gezien als één van de beste films aller tijd, krijgt nu een remake.
Paramount Pictures heeft de rechten bemachtigd voor een remake van Vertigo. Dat meldt Variety. Volgens de publicatie zijn er ook meteen grote namen bevestigd aan het project. Naar verluidt moet Robert Downey Jr. namelijk de hoofdrol gaat spelen in de film. De Amerikaanse acteur houdt zich op de luwte sinds Avengers: Endgame en Dolittle.
Downey Jr. zal de film ook zelf gaan produceren met zijn vrouw, via het productiebedrijf Team Downey. Ook Davis Entertainment zal meehelpen met het produceren van de Vertigo remake.
Volgens Variety is niemand minder dan Steven Knight verantwoordelijk voor het script. De maker van Peaky Blinders heeft het druk, aangezien eerder deze week bekend is geworden dat hij het Star Wars-project van Damon Lindelof overneemt.

Een klassieker van Hitchcock

Let op: dit stuk bevat spoilers over Vertigo!
De originele Vertigo kwam uit in 1958 en is van de hand van de legendarische regisseur Alfred Hitchcock. In de film speelt James Stewart de rol van John ‘Scottie’ Ferguson, een detective uit San Fransisco die met pensioen gaat vanwege zijn enorme angst voor hoogtes.
Wanneer hij wordt ingehuurd als privé-detective om een vrouw genaamd Madeleine (Kim Novak) te volgen, raakt hij geobsedeerd door haar. Hij kan haar alleen niet redden door zijn angst, wanneer ze zelfmoord pleegt door van een hoge toren te springen.
Toen Vertigo uitkwam, waren critici niet heel enthousiast over de film. Door de jaren heen is er alleen veel waardering voor de film gekomen en vandaag de dag wordt Vertigo gezien als één van de beste films aller tijden. Het zal dus geen makkelijke taak worden om de klassieker te overtreffen.

Populair Nieuws