Peaky Blinders maker neemt Star Wars film over

News
donderdag, 23 maart 2023 om 14:30
Het is een heel gedoe rondom de volgende Star Wars films. Er zijn er stapels aangekondigd, meer veel gaan niet door, vaak omdat een sleutelfiguur zich terugtrekt. Een film die daar ook last van had wordt nu overgenomen door de bedenker van Peaky Blinders.
In de afgelopen jaren was Peaky Blinders één van de meest hooggewaardeerde series op tv. Inmiddels is hij afgelopen en kan bedenker en schrijver Steven Knight zich op meer andere projecten storten. Daaronder valt ook een nieuwe Star Wars-film.
Knight begint niet vanaf nul aan een Star Wars film, want hij neemt er één over. Onlangs kwam naar buiten dat Lost-maker Damon Lindelof zich had teruggetrokken uit een Star Wars-project. De film ging alleen wel door en had een nieuwe schrijver. Dat blijkt nu Knight te zijn, meldt Variety.

Wat voor Star Wars film maakt Steven Knight?

Waar de film over gaat is niet helemaal duidelijk, al zijn er berichten dat het één van de eerste projecten wordt die zich na The Rise of Skywalker afspelen. Die berichen gingen wel over de versie van Damon Lindelof. Het lijkt waarschijnlijk dat Knight hetzelfde verhaal als uitgangspunt gebruikt, maar het eindproduct kan alsnog behoorlijk afwijken van wat Lindelof voor ogen had.
Deze Star Wars-film is één van twee mogelijke projecten die de franchise terugbrengen naar de bioscoop. De andere is een film van Taika Waititi, waarover ook nog niet veel bekend is. Lucasfilm zou in 2025 een film uit willen brengen, maar welke van de twee dat is, is nog afwachten. Binnenkort wordt Star Wars Celebration gehouden, waar we mogelijk meer horen over de filmplannen van de franchise.

Populair Nieuws

Laatste Reacties