Horizon Forbidden West DLC pas laat te spelen

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 14:30
horizon forbidden west 2f1645102456
Horizon Forbidden West is alweer meer dan een jaar oud, maar Aloys avontuur is nog niet afgelopen. In april verschijnt er namelijk een nieuwe DLC voor de game. Daar kun je alleen pas laat aan beginnen, zo blijkt.
Grote fans van de Horizon-games zullen Forbidden West al lang en breed hebben uitgespeeld, misschien zelfs meer dan één keer. Maar misschien heb je de game op een gegeven moment aan de kant gelegd en ben je van plan om hem weer op te pakken wanneer de DLC uitkomt. In dat geval kan het raadzaam zijn om Horizon Forbidden West nu alvast weer op te starten.
In tegenstelling tot de Frozen Wilds DLC voor Zero Dawn zal Burning Shores namelijk niet als een soort tussendoortje tijdens de main quest beschikbaar zijn. In tegendeel: je moet de hele main quest van Forbidden West hebben uitgespeeld om aan de DLC te beginnen, zo laat Guerilla weten in een nieuwe video. De DLC speelt zich af na het verhaal van de game, dus voordat je dat hebt beleefd kun je de DLC niet spelen.
Voor wie het even niet weet: de laatste missie van de main quest in Horizon Forbidden West heet Singularity. Als je die hebt afgerond krijg je, wanneer je de DLC gedownload hebt, een belletje van Sylens. Daarmee begint het verhaal van de Burning Shores uitbreiding.

Wanneer verschijnt de Burning Shores DLC voor Horizon Forbidden West?

De release van de Burning Shores DLC is op 19 april. Je hebt dus nog even de de tijd om weer in de basisgame te duiken en hem uit te spelen. Als je dat al gedaan hebt en erop vertrouwt dat de gameplay nog in je vingers zit, kun je natuurlijk ook de vier weken tot de release geduldig afwachten.