Dune sequel wordt nu al gemaakt door schrijver Eric Roth

News
woensdag, 14 april 2021 om 10:30
dunef1621931158
Schrijver Eric Roth onthult in een interview een aantal nieuwe details over de aankomende Sci-Fi film Dune. Zo praat hij over hoe enthousiast hij is over de film, maar ook over een potentiële sequel. Wat onthult schrijver Eric Roth over de Dune sequel?
Afgelopen jaar kwam de langverwachte trailer uit van Dune, waar sterren in spelen zoals Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista en Oscar Isaac. De film is geregisseerd door Denis Villeneuve en komt van het gelijknamige boek van auteur Frank Herbert. Door COVID-19 was Warner Bros geforceerd de film op te schuiven naar dit jaar. Nu komt de film uit in oktober, in de bioscopen en op HBO Max.
De film vindt plaats in de verre toekomst en gaat over een familie die verhuizen naar een gevaarlijke woestijnplaneet waar de vader, gespeeld door Oscar Isaac, de taak heeft gekregen om toezicht te houden op mijnbouwactiviteiten.
Bekijk de trailer van de film hieronder:

Schrijver Eric Roth over de Dune sequel

In een interview met Collider praat schrijver Eric Roth over de langverwachte verfilming.
Tijdens het interview onthult Eric Roth dat hij een volledig concept voor de film had uitgewerkt, waar uiteindelijk veel van moest worden uitgeknipt. Hij beweert dat de verfilming enorm spectaculair gaat worden.
De aankomende Dune film vertelt de eerste helft van het boek. Eric Roth wist zelf niet dat deze film alleen het eerste deel zou vertellen, waardoor hij al verder was gegaan met de tweede helft van het boek. Eric Roth heeft al een concept uitgewerkt voor een sequel, waarmee hij liet zien wat er gedaan kan worden als de tweede helft van het Dune boek verfilmd gaat worden.
Of de Dune sequel er daadwerkelijk aankomt, ligt aan of de film het goed doet in de bioscopen en op HBO Max. Als het goed ontvangen wordt, is de kans groot dat Warner Bros groen licht geeft voor de sequel.