Gevecht rondom Dune release door HBO Max

News
woensdag, 23 december 2020 om 13:30
dunef1621931158
Nadat eerder topregisseur Christopher Nolan zich uitsprak over onrechtvaardigheid van Warner Bros., zijn nu ook de makers van de aankomende film Dune, Legendary Entertainment, in strijd met de uitgever. Ze willen namelijk niet dat hun film op dezelfde dag als de bioscooprelease gelijk op HBO Max, de streamingdienst van Warner Bros., terecht komt.
Legendary Entertainment zou er natuurlijk een stuk meer geld aan verdienen als Dune eerst in de bioscoop uit zou komen. Voor Warner Bros. maakt dit een stuk minder verschil, omdat hierdoor een stuk meer mensen HBO Max gebruiken. Volgens de makers van de film kan de potentie van Dune een stuk beter waargemaakt worden als de film eerst in de bioscoop uitkomt.

Coronavaccin aanwezig

De releasedatum van Dune staat gepland voor 1 oktober. De hoop is dat er dan al veel makkelijker aan een coronavaccin te komen is. Hierdoor zou een bioscoop release natuurlijk hartstikke mogelijk zijn in veel landen.
Naar verluidt is Legendary Entertainment hierom bezig met voorbereidingen om Warner Bros. voor de rechter te slepen. Dune is zeker niet de enige film waar Warner Bros. dit soort plannen gemaakt heeft. Ook bijvoorbeeld Godzilla vs. Kong kent soortgelijke problemen.
interstellarf1596108174

Christopher Nolan ook boos

De topregisseur Christopher Nolan, die onder anderen Interstellar en de Batman trilogie regisseerde, sprak zich ook al negatief uit over de acties die Warner Bros. aan het maken is met HBO Max. Hij geeft aan dat hij het erg asociaal vind hoe de studio zich gedraagt tegenover de filmmakers, aan wie ze volgens Nolan helemaal niet laten weten over hun plannen met hun films.