Dune uitgesteld naar 2021 door coronavirus

News
dinsdag, 06 oktober 2020 om 13:00
dunef1621931158
Na het uitstel van No Time to Die en Fast & Furious 9 zijn uitgevers nog niet klaar met het uitstellen van grote films. Warner Bros. heeft namelijk Dune uitgesteld tot oktober 2021, dat meldt Collider.
Qua films is het einde van het jaar normaal een periode waarin veel grote films en blockbusters uitkomen. Normaliter zouden we in de aankomende maanden kunnen genieten van titels als 007: No Time To Die en Marvel’s Black Widow. Door het coronavirus is daar alleen een dikke streep doorheen gezet.
Datzelfde geldt nu ook voor Dune, de nieuwe film van gerenommeerd regisseur Denis Villeneuve. Warner Bros. heeft de film namelijk uitgesteld naar 1 oktober 2021. Eigenlijk zou Dune uitkomen op 18 december, maar op die datum zal nu Wonder Woman 1984 uitgebracht worden, die ook van Warner Bros. is. We zullen nu dus nog bijna een jaar moeten wachten op het epos met onder andere Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa en Javier Bardem. De keuze wordt overigens gesteund door Villeneuve zelf, omdat ‘hij Dune heeft gemaakt voor het grote scherm’.

Wat voor gevolgen heeft het uitstel van Dune?

Het uitstel van Dune heeft ook weer gevolgen voor een andere film. Eerder is namelijk bekendgemaakt dat The Batman met Robert Pattinson wordt verplaatst naar 2022. De opnames voor die film waren nog niet klaar, omdat de acteur positief is getest op het coronavirus. The Batman had eigenlijk uit moeten komen op 1 oktober 2021, maar die plek is nu dus bezet door Dune.