'Dit is wanneer de nieuwe Borderlands game verschijnt'

News
donderdag, 18 augustus 2022 om 17:00
2022 04 22 tales from the borderlands vervolgf1650612962
Goed nieuws voor liefhebbers van de Borderlands-franchise. Volgens webshop Amazon kunnen we al vrij snel genieten van een nieuwe Tales from the Borderlands game.
Al sinds 2015 hebben we niks meer gehoord van de spin-off Tales from the Borderlands, totdat Gearbox plotseling in april aangekondigd dat de game een vervolg krijgt. De sequel zou bovendien in 2022 al uit moeten komen, maar de uitgever gaf destijds nog geen specifieke releasedatum.
Die datum lijkt nu alleen wel verklapt te zijn door Amazon. De webshop had namelijk een listing staan voor New Tales from the Borderlands, zo meldt VGC. Amazon heeft de game snel weer verwijderd, maar niet voordat bezoekers zagen dat de game zal uitkomen op 21 oktober 2022 voor Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlaySation 5 en de Nintendo Switch. Naar verwachting zal de game ook een release krijgen op PC, maar dan via de Epic Games Store.

Nieuwe Borderlands game niet van Telltale Games

Voor de sequel van Tales from the Borderlands is een andere studio verantwoordelijk. De eerste game werd namelijk gemaakt door Telltale Games, maar de ontwikkelaar ging failliet in 2018. Ondanks dat het bedrijf een doorstart heeft weten te maken, zijn de rechten voor Tales from the Borderlands naar 2K en Gearbox gegaan.
Waarschijnlijk zal de gameplay overeenkomen met het eerste deel, maar Gearbox heeft eerder aangegeven dat spelers wel een 'nieuwe avontuur met nieuwe personages' kunnen verwachten. Gezien de trend binnen de Borderlands games zal het alleen niemand verrassen wanneer er een cameo zal zijn voor bekende karakters of referenties naar eerdere titels.