Netflix maakt eigen versie van Wie is de Mol?

News
donderdag, 18 augustus 2022 om 18:30
wie is de mol 2020 1574836707f1580138541
Wie is de Mol? is elk jaar weer een veelbekeken programma op de Nederlandse tv. Maar het van oorsprong Vlaamse format wordt in nog veel meer landen gemaakt. Nu gaat Netflix in de VS aan de slag met een versie van het programma, zo meldt Variety.
Het is niet de eerste keer dat het programma, dat in de VS The Mole heet, een Amerikaanse versie krijgt. Tussen 2001 en 2009 zond de zender ABC vijf seizoenen uit. In tegenstelling tot de Nederlandse versie had de Amerikaanse versie aanvankelijk onbekende deelnemers, al waren seizoen 3 en 4 net als in Nederland met bekenden.
Netflix’ versie heeft net als de serie die we kennen tien afleveringen. Er worden 12 deelnemers uitgezocht, waarvan er één in het geheim de Mol is. De Mol saboteert opdrachten en het is aan de rest van de deelnemers om de saboteur te ontmaskeren.
Het is voor velen een bekend format, al is het niet ongebruikelijk dat formats in verschillende landen een kleine twist krijgen. Of Netflix iets veranderd aan de opzet van de serie is voorlopig nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of Netflix voor bekend of onbekende deelnemers kiest.

Kunnen wij ook Wie is de Mol? op Netflix zien?

Het ziet er momenteel niet naar uit dat Netflix deze Amerikaanse versie van Wie is de Mol? naar Nederland gaat brengen. Onze eigen versie van het programma staat bijvoorbeeld niet op de dienst en de eerdere Amerikaanse versie is alleen in de VS te bekijken. Een VPN kan je daarbij natuurlijk uit de brand helpen.

Populair Nieuws