Telltale Games sluit, meerdere titels geannuleerd

  Telltale Games heeft bekendgemaakt dat de studio gaat sluiten. De titels die nog aangekondigd waren of in ontwikkeling waren, zijn geannuleerd zoals The Wolf Among Us, Game of Thrones en Stranger Things. De status van het laatste The Walking Dead seizoen is nog in het ongewis.

  Dit heeft de ontwikkelaar laten weten via haar sociale media en vooral via onderstaande tweet:

  De CEO van Telltale Games, Pete Hawley, liet via een statement het volgende weten:

  "We hebben het afgelopen jaar enkele uitstekende content uitgebracht en daarvoor ook veel positieve feedback ontvangen, maar dat vertaalde zich uiteindelijk niet naar verkoopcijfers."

  Telltale Games heeft daarnaast ook aangegeven dat 90% van het personeel wordt ontslagen; van de 250 werknemers bij de studio blijven er 25 mensen over die nog werken aan Minecraft: Story Mode voor Netflix, wat in de herfst moet verschijnen.

  Bronnen bij USGamer en Game Informer melden ook dat het laatste seizoen van The Walking Dead The Final Season niet wordt afgemaakt en dat de laatste afleveringen niet uitkomen. Dit is nog niet bevestigd door Telltale, dus het blijft een gerucht.

  Telltale Games sluit, andere projecten ook geannuleerd

  De andere projecten die Telltale Games had gepland zijn wel geannuleerd. Hieronder vallen het tweede seizoen van The Wolf Among Us, het tweede seizoen van Game of Thrones en Stranger Things. De seizoenen van de twee eerstgenoemde series werden positief ontvangen door ons - Wolf Among Us kreeg een 9.0 en Game of Thrones een 8.0.

  Als het laatste project van Telltale Games af is, dan wordt de studio definitief gesloten.

  The Walking Dead: The Final Season

  Verkijgbaar vanaf 14 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.