Dit is wanneer Arcane seizoen 2 verschijnt op Netflix

News
dinsdag, 05 september 2023 om 15:30
vi fightf1681290347
Fans van de League of Legends-serie Arcane wachten nu al een tijdje op de release van seizoen 2. Nu is eindelijk bekendgemaakt wanneer het nieuwe seizoen op Netflix komt te staan.
De laatste jaren is Netflix gedoken in de wereld van animatieseries. Zo zijn er onder andere show verschenen van Dragon Age, The Witcher en Cyberpunk. Maar één van de grootste successen is ongetwijfeld Arcane, een animatieserie gebaseerd op de wereld van het populaire League of Legends.
Je zou misschien niet veel lore verwachten in een MOBA, maar Riot Games heeft een verrassend rijke wereld gecreëerd, met veel interessante personages, locaties en verhaallijnen. Er is ook genoeg verhaal om een tweede seizoen te maken van Arcane, die eind 2021 is aangekondigd.
Het nieuwe seizoen staat alleen nog steeds niet op Netflix en fans moeten voorlopig ook nog wel even geduld hebben. Tijdens de Video V Vision Conference is namelijk aangekondigd dat Arcane seizoen 2 in het vierde kwartaal van 2024 uitgebracht zal worden op de streamingdienst.

Waarom duurt de release nog zo lang?

Normaal zou je na een succesvol eerste seizoen ongeveer een jaar later het volgende seizoen verwachten. Volgens Nicolo Laurent, de CEO van Riot Games, was het alleen niet zeker of Arcane een succes zou worden op Netflix. Toen bleek dat de show met open armen werd ontvangen, is pas de beslissing gemaakt om aan seizoen 2 te werken.
In vergelijking met een live-action serie is het bovendien een stuk meer tijdsintensief om een heel seizoen aan afleveringen te maken. Eerder dit jaar heeft Laurent onthult dat de animatiestudio net klaar was met de derde aflevering voor het nieuwe seizoen.