Riot Games investeert flink in animatiestudio achter Arcane

News
woensdag, 16 maart 2022 om 8:00
arcane netflixf1699613534
De bekende animatiestudio achter de Netflix serie Arcane heeft een flinke donatie gekregen en hij is afkomstig van Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends.
Riot Games heeft intussen al veel producten op de markt. Zo is de studio het meest bekend om de succesvolle game League of Legends en heeft het bedrijf de wereld uitgebreid met verschillende games, karakters en mappen. Eén van hun succesvollere projecten is de Netflix serie Arcane. De Franse animatiestudio Fortiche heeft een investering ontvangen van Riot Games. Er is niet naar buiten gebracht over welk bedrag het gaat. Riot heeft twee stoelen bij het bestuur van de Franse animatiestudio bemachtigd en zal in de toekomst erg nauw samen gaan werken met de studio.
Het tweede seizoen voor Arcane is al bevestigd, na het succesvolle eerste seizoen. Het verhaal van Arcane volgt de zusjes Jinx en Vi die moeten overleven in een stad vol problemen. De stad lijdt onder de verdeling tussen het rijkere gedeelte en het arme gedeelte en de spanningen lopen hoog op. Vi en Jinx zijn twee personages uit League of Legends. De game zit vol met verhalen en heeft hele werelden gecreëerd om elk personage een diepgaand verhaal te geven. De Arcane serie dient dan ook als verlengstuk van een aantal personages.

Meer promotie voor League of Legends

Riot Games is ook niet vies van het adverteren van hun content. Zo waren Jinx en Vi al eerder te vinden in de Fortnite item shop. Niet alleen de League of Legends fans kunnen genieten van Arcane. De serie werd namelijk niet alleen goed ontvangen door de fans van de game maar was ook een hele aangename serie om te kijken als je er nog niks van wist. Riot Games heeft nog een aantal projecten lopen waar nog niet veel van bekend is, het is dan ook nog maar de vraag of zij hierbij de hulp van Fortiche gaan inschakelen.