Netflix onthult releasedatum en trailer Dragon Age: Absolution

News
zaterdag, 12 november 2022 om 15:30
dragonage absolution season1 episode3 00 21 41 00 copyf1668260624
Netflix’ heeft de releasedatum en trailer onthult voor Dragon Age: Absolution. De serie vertelt een nieuw verhaal in de wereld van Dragon Age.
Hoewel er nog steeds geen datum is voor Dragon Age 4, Dragon Age: Dreadwolf, hebben fans toch iets om naar uit te kijken: Netflix komt namelijk met een animatieserie genaamd Dragon Age: Absolution. Lang hoef je er niet op te wachten. De serie verschijnt 9 december op de streamingdienst.
Dragon Age: Absolution bestaat uit zes afleveringen en volgt Miriam, een elfenhuurling. Netflix beschrijft de serie als volgt:

Nauwe samenwerking met Dragon Age-ontwikkelaar BioWare

De showrunner en hoofdschrijver is Mairghread Scott (de animatieserie Guardians of the Galaxy, Transformers Prime). Studio Red Dog Culture House, die eerder ook aan The Witcher: Nightmare of the Wolf werkte, is verantwoordelijk voor de animatie. Dragon Age’s ontwikkelaar BioWare was ook betrokken bij de productie: de serie is in nauwe samenwerking gemaakt met het creatieve team van de ontwikkelaar, waaronder hoofdschrijvers en creative directors.
Vorig jaar ging er een gerucht rond dat Netflix zou werken aan een live-action Dragon Age-serie. Of dit betekent dat er nog een serie aankomt of dat dit gerucht te maken had met Absolution is nog niet bekend.