Dit is waarom ontwikkeling nieuwe Witcher game wordt geschrapt

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 12:30
the witcher 3 wild huntf1579116110
Er worden momenteel meerdere games gemaakt die zich afspelen in het Witcher-universum. Bij één van de projecten wordt de ontwikkeling alleen geschrapt en CD Projekt RED heeft nu uitgelegd waarom dat is gedaan.
Nadat The Witcher 3: Wild Hunt uitkwam explodeerde de populariteit van de franchise en maakten er veel nieuwe spelers kennis met Geralt of Rivia. Ontwikkelaar CD Projekt RED maakte toen alleen ook bekend dat de studio voorlopig klaar is met The Witcher en zich op andere projecten gaat focussen.
Dat heeft de ontwikkelaar niet lang volgehouden. Er zijn momenteel namelijk meerdere The Witcher games in ontwikkeling. Naast The Witcher 4 is ook Project Sirius in de maak. De game is van ontwikkelaar The Molasses Flood, dat niet lang geleden is opgenomen in de familie van CD Projekt.
De ontwikkeling van de nieuwe Witcher game van The Molasses Flood wordt nu alleen geschrapt, zo blijkt uit een call van CD Projekt RED met aandeelhouders. De studio gaat terug naar de tekentafel en CFO Piotr Nielubowicz heeft uitgelegd waarom die beslissing is genomen, zo meldt VGC.

“Om innovatief te blijven moeten we experimenteren en moedig zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Maar we moeten in controle blijven en de juiste koers varen, zeker met een project dat nieuws voor ons is. Het is beter om vroegtijdig je verlies te nemen - en indien nodig zelfs opnieuw te beginnen - dan door te gaan.”

Nog meer Witcher op komst

Fans van het fantasy-universum kunnen niet alleen uitkijken naar nieuwe projecten. Er wordt namelijk ook een remake gemaakt van de allereerste Witcher game, die oorspronkelijk in 2007 uitkwam. De remake zal worden gemaakt in Unreal Engine 5 door Fool’s Theory, een third party studio uit Polen met ervaren ontwikkelaars die oorspronkelijk aan The Witcher hebben gewerkt.