CD Projekt Red werkt aan nieuwe The Witcher en Cyberpunk 2077 games

News
woensdag, 05 oktober 2022 om 9:00
cyberpunk 2077 edgerunners updatef1664950576
CD Projekt Red is door het succes van The Witcher en Cyberpunk 2077 een bekende naam in de game-industrie geworden. Nu heeft de studio laten weten dat ze aan verschillende games rondom hun populaire titels werken.
In een update aan investeerders heeft CD Projekt Red laten weten dat de studio werkt aan een vervolg op Cyberpunk 2077 en drie projecten in het The Witcher universum. Daarnaast is er ook nog een nieuwe IP in de maak.
Het eerste The Witcher project heeft voor nu de naam Project Polaris gekregen. Dit is een open-wereld RPG die veel weg heeft van de vorige games. Deze game is in een vroege productiefase bij CD Projekt Red en start een nieuwe trilogie van The Witcher games.
Naast Project Polaris is er nog een The Witcher open wereld RPG in de maak bij een third party studio van ontwikkelaars die aan eerdere The Witcher games hebben gewerkt. Dit project heeft voor nu de naam Project Canis Majoris. Het laatste The Witcher gerelateerde project heeft de naam Project Sirius en deze wordt ontwikkeld door de indie studio The Molasses Floods. Deze studio is vorig jaar overgenomen door CD Projekt Red. Het is nog niet bekend aan wat voor The Witcher game The Molasses Flood werkt. Maar de game belooft innovatief te worden en een goed verhaal te krijgen.

CD Projekt Red werkt aan Cyberpunk 2077 vervolg

In deze update die CD Projekt Red aan de investeerders heeft gegeven, hebben ze ook laten weten dat ze werken aan een vervolg op Cyberpunk 2077. Dit vervolg heeft nu de naam Project Orion en moet de echte potentie van de Cyberpunk universum laten zien. Het is niet gek dat CD Projekt Red veder wilt met dit IP aangezien de game na de release van Cyberpunk Edgerunners, nog steeds succesvol is.
Als allerlaatst heeft CD Projekt Red nog een geheel nieuwe IP in de maak die los staat van The Witcher en Cyberpunk 2077. Over dit nieuwe IP is nog niks bekend behalve de huidige naam voor het project: Project Hadar. Ook deze game is nog in een vroeg stadium en het is dus even wachten tot we meer informatie erover krijgen.