Microsoft onder de loep wegens tech- en gamingdominantie

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 11:30
microsoft 80658 1280f1638880493
Microsoft wordt opnieuw onder de loep genomen de komende tijd. Waar de Europese Unie en waakhonden uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het bedrijf al nader onderzochten, is het nu ook aan het Duitse Bundeskartellamt om de techgigant nader te bekijken. Zo maakt het orgaan bekend in een officieel bericht.
De Duitse antitrust waakhond wil onderzoek doen naar de machtspositie van het Amerikaanse bedrijf in de tech- en gamingsector. Afhankelijk van het onderzoek zou dit kunnen leiden tot gevolgen voor Microsoft als het aankomt op regelgeving rondom anti-competitieve acties. Mogelijk heeft dit ook gevolgen op de Activision Blizzard-overname die begin 2022 werd aangekondigd.
"Met Windows en de Office-producten heeft Microsoft al heel lang een erg sterke positie als het aankomt op operationele systemen en bedrijfssoftware", aldus Andreas Mundt, president van het Bundeskartellamt. "Daarnaast is Microsoft ook actief in andere gebieden, zoals gaming met zijn Xbox-merk, bedrijfsnetwerken als LinkedIn en internetzoekmachines met zoekmachine Bing."

Microsoft reageert op onderzoek

Microsoft heeft al gereageerd op het onderzoek dat Duitsland start bij TechCrunch. In een statement zegt het bedrijf dat het "zich bewust is van de verhoogde verantwoordelijkheid om een gezonde, competitieve omgeving te creëren".
Wat wel in het voordeel van de techgigant spreekt, is dat de overname van Activision Blizzard door verschillende waakhonden wereldwijd al is goedgekeurd. Zo stemt Japan in met de overname en ziet ook Brazilië geen problemen met de overname.

Populair Nieuws