The Witcher krijgt complete remake in Unreal Engine 5

News
woensdag, 26 oktober 2022 om 17:00
the witcher enhanced editionf1666795242
The Witcher franchise wordt steeds groter en populairder. Daarom heeft CD Projekt RED besloten dat het hoog tijd is voor een complete remake van de eerste The Witcher, die nu vanaf de grond af wordt opgebouwd in Unreal Engine 5.
Er zijn veel gamers die The Witcher 3: Wild Hunt op hun lijstje hebben van favoriete games aller tijden. Ook de tweede Witcher game is bij veel doorgewinterde Witcher fans geliefd, maar de originele The Witcher verschilt flink van de andere twee titels. Zo kent de game een apart vechtsysteem dat gebaseerd is op ritme, veel mechanics zijn niet heel vanzelfsprekend en de graphics kunnen ook een goede oppoetsbeurt gebruiken.
CD Projekt RED heeft dan ook besloten dat het hoog tijd is voor een remake van The Witcher. Dat heeft de studio aangekondigd in een verklaring op zijn eigen website. We hebben al iets eerder van de game gehoord, want CD Projekt RED heeft bevestigd dat dit project Canis Majoris is. Die game is eerder in oktober aangekondigd.

Wat kunnen we verwachten van The Witcher remake?

De remake van The Witcher zal vanaf de grond af aan opnieuw worden opgebouwd. Dat zal ook niet in de eigen engine van CD Projekt RED gebeuren, maar in Unreal Engine 5. De bekende Poolse studio is ook niet zelf bezig met het project. De ontwikkeling is namelijk in handen van Fool’s Theory, een andere Poolse ontwikkelaar waar ervaren leden van The Witcher games werkzaam zijn. CD Projekt RED behoudt wel het volledige creatieve overzicht.
We moeten waarschijnlijk wel lang geduld hebben voor The Witcher remake. In de aankondiging wordt namelijk gezegd dat de game zich nog in een vroege fase bevindt en dat CD Projekt RED er zeker van wil zijn dat de game wordt gemaakt met veel zorg en attentie voor details. Een mogelijk releasejaar is dan ook nog niet gedeeld.

Populair Nieuws