Wordt nieuwe The Witcher game nu al helemaal aangepast?

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 10:30
the witcher 4 geralt cirif1618225331
Na Cyberpunk 2077 werkt CD Projekt RED nu aan meerdere The Witcher games. Het lijkt erop dat één van de projecten nu al helemaal wordt aangepast.
CD Projekt RED heeft naam voor zichzelf gemaakt met The Witcher-trilogie met de iconische Geralt of Rivia in de hoofdrol. Het leek erop dat de studio voorlopig even klaar was met de reeks, maar nu zijn er meerdere titels in de maak die zich afspelen in het fantasy-universum.
Eén van de games, Project Sirius, lijkt nu alleen al op de schop te gaan. Dat blijkt uit een aankondiging die CD Projekt RED maandag heeft gemaakt aan investeerders. Dat meldt VGC. In de aankondiging wordt verteld hoeveel geld er besteed is aan lopende projecten en hoeveel er nog uitgegeven moet worden.

“Bovengenoemd besluit is gebaseerd op de resultaten van de evaluatie van de omvang en het commerciële potentieel van het oorspronkelijke concept van Project Sirius, en op de lopende werkzaamheden om een nieuw kader voor dit project te formuleren.”

Een ander soort Witcher game

Project Sirius werd vorig jaar oktober aangekondigd door CD Projekt RED. De Poolse studio neemt de game alleen niet zelf voor haar rekening. The Molasses Floods werkt aan de game, een studio die in 2021 werd overgenomen door CD Projekt RED.
Wat voor game het precies wordt, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het een compleet ander soort titel is die we tot nu toe gewend zijn van The Witcher games. Volgens de aankondiging wordt het een ‘innovatieve’ game. Die aanpak was dus mogelijk iets te innovatief.