Disney+ abonnees zitten Netflix op de hielen

News
woensdag, 09 november 2022 om 10:00
disney plus logof1628271403
We hebben er dit jaar veel streamingdiensten bij gekregen in Nederland. Maar dat heeft tot nu toe niet kunnen veranderen dat Netflix de grootste is, gevolgd door Disney+. Wat betreft het aantal abonnees loopt Disney+ zelfs sneller in op Netflix dan verwacht.
In het afgelopen kwartaal kreeg Disney+ er een flink aantal abonnees bij. Zo’n 12,1 miljoen mensen sloot een abonnement af bij de streamingdienst van Disney. Dat zet de teller wereldwijd nu op 164,2 miljoen Disney+ abonnees.
Deze groei is groter dan werd verwacht en bovendien ook groter dan de groei die Netflix het afgelopen kwartaal had. Die dienst kreeg er maar zo’n 2,4 miljoen gebruikers bij, nadat het eerder dit jaar een groot aantal abonnees verloor. Met deze groeiverhoudingen lijkt het een kwestie van tijd tot Disney+ in de buurt komt van Netflix’ 223 miljoen abonnees.

Wat levert Disney+ op?

Opvallend genoeg maakt Disney+ nog altijd geen winst. De dienst is relatief goedkoop, terwijl Originals die er te zien zijn vaak een groot budget hebben. Disney+ verloor in het afgelopen kwartaal 1,5 miljard dollar en Disney CEO Bob Chapek verwacht dat er pas in de loop van 2024 winst gemaakt wordt op de dienst.
Om sneller winst te gaan maken introduceert Disney+ binnenkort reclame, waarna een abonnement zonder reclame duurder wordt. Dat is vervelend voor de portemonnee, maar Bob Chapek vindt de dienst nog altijd goedkoop voor wat hij aanbiedt. Overigens is ook Netflix in veel landen reclame gaan uitzenden.

Populair Nieuws