Disney CEO: “Disney+ kan nog veel duurder”

News
vrijdag, 16 september 2022 om 14:00
disneylogof1632855639
De introductie van Disney+ is nog maar een kleine drie jaar geleden, maar de prijs is in die tijd al meerdere keren gestegen. In de VS is er bovendien nog een prijsverhoging op komst. Maar volgens Disney CEO Bob Chapek kan de streamingdienst nog steeds veel duurder worden gemaakt.
Bij lancering kostte Disney+ 6,99 dollar per maand. Dat is behoorlijk lager dan concurrent Netflix. Ook de huidige prijs van 7,99 dollar (8,99 euro) per maand is niet al te hoog.
Dat vindt Bob Chapek ook, zo meldt Variety. Tijdens een grote technologieconferentie gaf Chapek aan dat hij nog steeds vindt dat Disney+ heel goedkoop is voor de waarde van de content die op de dienst te vinden is. Hij maakt zich ook geen zorgen dat een aankomende prijsverhoging de dienst veel abonnees gaat kosten.
In december komt er namelijk een abonnement met reclames dat de prijs krijgt van het huidige abonnement zonder. Voor een abonnement zonder reclame moeten klanten vervolgens 10,99 dollar gaan betalen. De omzet per abonnement is voor Disney momenteel vrij laag en het bedrijf zoekt manieren om Disney+ winstgevender te maken.

Wordt Disney+ ook in Nederland duurder?

Het abonnement met advertenties gaat in 2023 ook naar Nederland komen. Er zijn nog geen nieuwe prijzen in euro’s aangekondigd. Het is alleen wel aannemelijk dat ook hier de prijs van een reclamevrij abonnement wat omhoog gaat, al is het nog even afwachten of het dezelfde stijging is als in de VS.

Populair Nieuws