Nintendo Switch prijs gaat nog steeds niet omhoog

News
woensdag, 09 november 2022 om 10:30
20211005 switcholed8f1633465772
Afgelopen zomer gooide Sony de prijs van de PlayStation 5 omhoog. Sindsdien krijgen andere console-fabrikanten regelmatig de vraag of dat met hun systemen ook gaat gebeuren. Nintendo herhaalt nu nogmaals dat het met de Switch niet gaat gebeuren.
De Nintendo Switch is één van de goedkoopste consoles op de markt en dat gaat voorlopig niet veranderen. Nintendo heeft de vraag over de Switch prijs opnieuw gekregen tijdens haar laatste kwartaalbespreking, zo laat Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki weten. Er zijn op dit moment geen plannen om de prijs te verhogen, maar Nintendo houdt de situatie en blijft steeds heroverwegen of een prijsverhoging de juiste zet is.
In dat opzicht is Nintendo’s houding ten opzichte van een prijsverhoging onveranderd. Kort nadat de PS5 duurder werd gaf het bedrijf ook al aan dat de Switch niet dezelfde kant op ging. Ook toen werd er gesproken van “voorzichtige en continue overwegingen” die de prijs van de console bepalen.
Het is misschien opvallend dat Nintendo aan deze positie vasthoudt, ook nu de Switch-verkoop daalt. Maar dankzij goede game-verkoop blijft het bedrijf goede winst maken. Het lijkt dan ook inderdaad niet nodig om de Switch duurder te maken.

Is de Switch de enige console die niet duurder wordt?

Hoewel de PS5 momenteel de enige console is waarvoor al een prijsverhoging is doorgevoerd, lijkt het erop dat Sony op termijn toch niet de enige is die met een prijsverhoging komt. Microsoft liet aanvankelijk weten dat de prijs van de Xbox ook niet omhoog ging. Onlangs kwam Phil Spencer daar alleen op terug en zei hij dat het duurder worden van consoles en diensten in de toekomst toch goed mogelijk was.

Populair Nieuws