Aantal Netflix-abonnees keldert nog steeds

News
woensdag, 20 juli 2022 om 10:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix zit de laatste tijd in zwaarder weer dan het gewend is. In het eerste kwartaal van dit jaar zag de streamingdienst het totaal aantal abonnees voor het eerst in tien jaar dalen. Die daling is, zoals Netflix al verwachtte, doorgezet in het tweede kwartaal.
Het aantal abonnees dat Netflix dit kwartaal verloor is wel kleiner dan het bedrijf had verwacht. Bij de presentatie van de vorige kwartaalcijfers liet de streaming-gigant weten dat het in het tweede kwartaal van 2022 twee miljoen abonnees verwachtte te verliezen. Maar de schade is beperkt gebleven, blijkt uit de nieuwe cijfers, want er is ‘maar’ een klein miljoen abonnees weggelopen.
Dat de afname van het aantal abonnees kleiner is dan verwacht heeft deels te maken met het succes van Stranger Things 4. Het vierde seizoen van de serie is het best bekeken Engelstalige programma dat Netflix ooit heeft gemaakt. Ook buiten Netflix om is te zien dat de serie razend populair is: Netflix wijst erop dat artiesten als Kate Bush en Metallica weer in hitlijsten verschenen nadat hun muziek in Stranger Things te horen was.

Netflix komt met advertenties

Ondanks dat de schade dit kwartaal meeviel heeft Netflix verschillende plannen om abonnees aan te trekken en de omzet weer te vergroten. Zo komt er een goedkoper abonnement voor wie wil instappen. Dat abonnement krijgt alleen wel advertenties, in tegenstelling tot bestaande abonnementen.
Verder wil Netflix ook dat het gedaan is met het delen van accounts. Daarvoor is nu een test gelanceerd in Zuid-Amerika. Gebruikers kunnen niet langer dan twee weken een tv gebruiken die niet bij hun thuis staat. Doen ze dat wel, dan moet er een toeslag betaald worden.

Populair Nieuws