Krijgt nieuwe F1 race in VS nu al kritiek? "Wordt niet de spannendste race"

News
woensdag, 09 november 2022 om 9:30
george russell gp mexico 2022f1667982345
Volgend jaar zijn er maar liefst drie F1 races die in de VS worden georganiseerd. De afgelopen dagen is er een feestje gevierd in Las Vegas voor de nieuwe Grand Prix, maar de baan krijgt ook al wat kritiek van coureurs.
Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, wil de motorsport dolgraag groter maken in de Verenigde Staten. Er is dan ook veel potentie F1, gezien de cijfers die Drive to Survive op Netflix weet aan te trekken in het land. Daarom is dit jaar de Grand Prix van Miami op de kalender gekomen en zal de Grand Prix van Las Vegas in 2023 worden toegevoegd.
Afgelopen weekend werd het nieuwe stratencircuit met met een launch party officieel ‘gelanceerd’, inclusief een verandering aan de baan. Een medium bocht is eruit gehaald en vervangen door een chicane, om de moeilijkheidsgraad iets op te voeren. Toch denkt George Russell dat het niet bepaald een uitdagend circuit wordt voor coureurs, zo laat hij weten tijdens de launch party.

“Het is nooit eenvoudig om met een F1-auto over zo’n snel circuit te rijden, maar ik denk niet dat het de spannendste race zal zijn om te rijden.”

Perfect circuit voor Red Bull?

Wel is er goed nieuws voor de fans, want de coureur van Mercedes denkt dat het circuit wel geschikt is voor ‘goed racen, inhaalacties en veel entertainment’. Dat komt mede door een paar lange rechte stukken.
Dat laatste is voornamelijk goed nieuws voor Red Bull Racing, aangezien het team dit jaar het snelste is op de rechte stukken. Russell hoopt volgend jaar alleen op een andere rangorde: “Het kan mij niet schelen, zolang we maar vooraan liggen.”