Deze vier essentiële games zijn nu op Switch te spelen

News
woensdag, 19 juni 2024 om 19:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Direct had een onverwacht sterke line-up van nieuwe games. Maar ook voor fans van klassieke games was het een goede presentatie. Er zijn bijvoorbeeld vier geweldige oudere games per direct te spelen op de Switch.
Het tempo waarin games worden toegevoegd aan de Switch Online-catalogus is soms tergend traag. Maar dat neemt niet weg dat er inmiddels best veel goede games via de dienst te spelen zijn. Nu zijn er nog eens vier bijgekomen, die allemaal gezien mogen worden als echte klassiekers.
Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket - 365 Dagen Individueel Lidmaatschap Image
Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket - 365 Dagen Individueel Lidmaatschap
EUR39.99
Op voorraad
Koop op bol.
Zo kun je nu The Legend of Zelda: A Link to the Past Four Swords spelen. De originele SNES-versie van A Link to the Past staat al tijden op Switch Online, maar deze Game Boy Advance-port biedt een hele extra game in de vorm van de vier-speler co-op game Four Swords. Je progressie A Link to the Past speelt dingen vrij in Four Swords en andersom. Het is de eerste keer in jaren dat Four Swords ergens te spelen is.
Ook Metroid Zero Mission is nu te spelen op Switch Online. Deze game is een remake van de allereerste game in de reeks en is een stuk beter benaderbaar dan de NES-versie. Dankzij een kaart en een systeem dat je af en toe in de juiste richting wijst raak je veel minder snel verdwaald tijdens het spelen. Ook heeft deze versie extra gebieden die het verhaal verder uitbreiden.

Klassieke shooters in nieuwe Switch Online-app

Een tijdje geleden lanceerde in Japan een speciale 18+ app voor Switch Online. Die was destijds nog niet nodig in het westen, maar nu zijn er twee games die ook om een “mature”-versie van de Nintendo 64-app vragen. Het gaat om de shooters Perfect Dark en Turok: Dinosaur Hunter, die beide worden gezien als belangrijke games voor het first-person shooter genre.
Voor fans van Zelda en Metroid was de Nintendo Direct trouwens extra leuk, want er zijn niet alleen klassiekers voor Switch Online aangekondigd. Nintendo heeft ook een nieuwe Zelda-game onthuld, die eindelijk de prinses in de schijnwerpers zet. Ook is na zeven jaar de eerste echte trailer voor Metroid Prime 4: Beyond getoond.