Speel met Darth Jar Jar in nieuwe LEGO Star Wars-set

News
woensdag, 19 juni 2024 om 18:00
lego darth jar jar star wars rebuild the galaxy
Heb je altijd al met een evil versie van de Millennium Falcon willen rondvliegen? Dan kan je dat binnenkort doen met nieuwe LEGO-sets uit een alternatieve versie van het Star Wars-universum.
Rond de tijd van de Star Wars-sequel, waren er theorieën dat Jar Jar Binks stiekem een Sith Lord zou zijn. Het was eigenlijk zelfs het plan van George Lucas om het in de films te stoppen, maar de negatieve reactie op het personage zou daar verandering in hebben gebracht.
Met de aankomende animatieserie Star Wars: Rebuild the Galaxy wordt de theorie alleen ineens werkelijkheid. In de trailer voor de serie is namelijk Jar Jar te zien als Darth Jar Jar met een rode lightsaber.
En het blijft niet alleen bij de serie. LEGO heeft namelijk twee nieuwe sets aangekondigd die gemaakt zijn rondom de show, zo meldt Brick Fanatics. Het gaat om The Dark Falcon en Tie Fighter and X-Wing Mash-up.

Omgekeerde wereld in Star Wars

The Dark Falcon is een duistere versie van de bekende Millennium Falcon. Het ruimteschip bestaat uit 1579 stukjes en is zelfs uitgerust met een miniatuurversie van de dodelijke lasers van de Death Star.
Niet alleen kan je met de Dark Falcon zelf aan de slag, er zitten ook veel figuurtjes bij de LEGO-set. Het gaat om allemaal alternatieve versies van bekende personages: Beach Luke, Jedi Vader, Bounty Hunter C-3PO, Darth Dev, Darth Jar Jar en Darth Rey. De set komt uit op 1 augustus en heeft een prijskaartje van 174,95 euro.
De andere LEGO-set biedt fans weer de mogelijkheid om twee van de meest iconische ruimteschepen uit het Star Wars-universum met elkaar te mixen. De X-Wing en Tie-Fighter bestaan samen uit 1063 stukjes en komen met meerdere opties om ze te combineren.
Daarnaast krijg je bij deze set ook meerdere figuurtjes, inclusief de nieuwe personages Yesi Scala, Sig Greebling en L3-GO. De set komt ook uit op 1 augustus en kost 104,95 euro.