Nintendo komt met speciale 18+ N64 Switch app voor Japan

News
woensdag, 22 november 2023 om 17:00
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
De Nintendo Switch krijgt er in Japan een opvallende app bij. In het land wordt namelijk een 18+ N64 Switch app gelanceerd.
Eigenaren van de Nintendo Switch kunnen niet alleen met nieuwe games aan de slag. Net zoals op de Wii en Wii U komt Nintendo namelijk ook met retro games voor de consoles, die via hun eigen emulator op de Switch worden gedraaid. Als meest recente zijn daar ook Nintendo 64 games bij gekomen.
Zo kwam eerder dit jaar GoldenEye 007, de legendarische shooter van Rare uit 1997, naar de Switch op de N64 app. Dinsdag heeft Nintendo ook aangekondigd dat Jet Force Gemini de volgende retro game is die komt naar de console. In Japan zorgen beide games alleen voor een probleem.
In het Aziatische land hebben GoldenEye 007 en Jet Force Gemini namelijk een Z-rating. Dat betekent dat de games niet verkocht mogen worden aan personen onder de 18 jaar. Bij die rating komt bovendien nog een speciale regel kijken. Titels die eronder vallen moeten namelijk apart worden verkocht en hebben ook een leeftijdsverificatie nodig bij de aankoop.

Speciale app als oplossing

Dat laatste is een probleem, omdat abonnees van Nintendo Switch Online + Expansion Pack automatisch toegang krijgen tot alle Nintendo 64 games op het platform. Om het probleem op te lossen komt Nintendo met een speciale 18+ N64 app voor de Japanse markt.
Als spelers GoldenEye 007 en Jet Force Gemini willen spelen, dan moeten ze de nieuwe app downloaden en hun leeftijd bevestigen. Op die manier wordt voldaan aan de regels rondom de Z-rating. In Nederland is Jet Force Gemini binnenkort gewoon via de normale N64 app te spelen.