Nieuwe 2D Zelda komt met totaal onverwacht verhaal

News
dinsdag, 18 juni 2024 om 17:00
the legend of zelda echoes of wisdom
Al meer dan 10 jaar verschijnt er bijna elk jaar een nieuwe Zelda-game. Ook dit jaar komt er weer een nieuwe game. Deze lijkt op het eerste gezicht erg op de remake van Link’s Awakening, maar komt met een vrij onverwachte wending.
De franchise is naar haar vernoemd, maar prinses Zelda is tot dusver nog nooit de belangrijkste speelbare protagonist geweest in een Zelda-game. Maar dat gaat dit jaar nog veranderen. Een gloednieuwe 2D Zelda-game geeft de hoofdrol aan de bekende prinses.
Maar dat wil niet zeggen dat Zelda een zwaard en schild ter hand neemt, net zoals Link. Want waar Link de Triforce of Courage vertegenwoordigd, is Zelda meestal in het bezit van de Triforce of Wisdom. Haar vaardigheden vragen dan ook om meer gepuzzel en minder vechten.
Zelda kan met haar magische staf objecten kopiëren en eindeloos reproduceren. Dat geldt ook voor vijanden, voor als je hulp nodig hebt in een gevecht. Op deze manier zijn er ook verschillende oplossingen voor puzzels, net als in bijvoorbeeld Breath of the Wild en Tears of the Kingdom. 

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom al snel in de winkel

Hoewel de game dus heel anders speelt dan je van de Zelda-franchise gewend bent, wordt deze game niet in de markt gezet als spin-off. Hij draagt gewoon de Legend of Zelda-titel. Voluit heet de game The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom.
Fans hoeven niet lang te wachten tot de game verschijnt, want hij ligt over een paar maanden al in de winkel. Vanaf 26 september kun je eindelijk op avontuur met Zelda om Hyrule en, voor de verandering, Link te redden. Je kunt de game ook in stijl spelen, want er verschijnt een speciale versie van de Switch Lite in het thema van de game. Hij is goudgekleurd en op de achterkant staat een Triforce-embleem.

Populair Nieuws

Laatste Reacties