Nieuwe Mario & Luigi-game onthuld in Nintendo Direct

News
dinsdag, 18 juni 2024 om 19:00
mario and luigi brothership
De (mogelijk) laatste Nintendo Direct voor de Nintendo Switch opende met een hele toffe aankondiging. Er komt namelijk een Mario-spinoff terug die al een tijdje dood werd gewaand. De game verschijnt dit jaar nog.
Er is al geruime tijd geen nieuwe Mario & Luigi-game verschenen. Het laatste nieuwe deel is al zo’n negen jaar oud. Recenter verscheen er nog remakes van Superstar Saga en Bowser's Inside Story voor de Nintendo 3DS, maar ook dat is inmiddels al een tijdje geleden. Bovendien was met name Bowser's Inside Story volgens veel fans niet zo nodig, omdat die al op 3DS te spelen was dankzij Backwards Compatibility.
Fans van de reeks maakten zich zorgen dat deze Mario-RPG nooit meer terug zou komen. Ontwikkelaar AlphaDream ging namelijk kort na de laatste Mario & Luigi-release failliet. Maar er wordt nu toch nog nieuw leven in de spin-off reeks geblazen.
In een Nintendo Direct is namelijk onthuld dat een gloednieuwe game genaamd Mario & Luigi Brothership naar de Switch komt. De release is dit jaar nog, namelijk op 7 november, wat het waarschijnlijk één van de grotere Switch-releases van het najaar maakt. De reeks gebruikte eerder 2D-graphics, maar Brothership is in 3D, maar wel met de bekende gameplay. Ondanks de de 3D-graphics wordt de bekende visuele stijl wel behouden in deze nieuwe game.

Veel RPG-avonturen voor Mario

De laatste paar jaar van de Switch zitten vol met RPG’s met Mario. Vorig jaar verscheen bijvoorbeeld al een remake van Super Mario RPG. Vorige maand verscheen Paper Mario: The Thousand-Year Door, eveneens een remake.
Met Mario & Luigi Brothership is er nu van elke Mario-RPG spin-off een game op de Switch. Mario & Luigi onderscheidt zich van andere recente titels als originele game en geen remake. Alleen de Paper Mario-reeks kreeg eerder ook een originele game op de Switch.

Populair Nieuws

Laatste Reacties