Je kunt je PS5 games straks op nog meer plekken spelen

News
woensdag, 19 juni 2024 om 20:00
playstation portal review 3f1703638528
Velen waren bij de onthulling van de PlayStation Portal sceptisch, maar het apparaat is behoorlijk populair gebleken. Helaas kun je het niet echt overal gebruiken, aangezien je een Wi-Fi-verbinding nodig hebt. Maar een nieuwe update zorgt dat er weer wat mogelijkheden bij komen.
Veel spelers gebruiken de PlayStation Portal vooral thuis, als iemand anders de tv gebruikt. Maar je kunt het apparaat ook buitenshuis gebruiken, als je maar Wi-Fi hebt. Het aantal plekken waar je met je PlayStation Portal gebruik kan maken van Wi-Fi wordt nu bovendien flink uitgebreid.
PlayStation Portal - Remote Player - PS5 Image
PlayStation Portal - Remote Player - PS5
EUR239
Op voorraad
Koop op bol.
Het wordt namelijk mogelijk om je Portal te verbinden met een Wi-Fi netwerk waarvoor je extra validatie nodig hebt naast een wachtwoord. Veel publieke netwerken vragen je om bijvoorbeeld op een speciale webpagina in te loggen, of voorwaarden te accepteren. Dat soort extra stappen kon je met de PlayStation Portal eerder niet doorlopen.
Maar met een nieuwe update kan het wel, zij het via een kleine omweg. Wanneer een Wi-Fi netwerk je vraagt om een extra stap te doorlopen, geeft je Portal een QR-code weer. Als je die scant met een smartphone of tablet, kun je de extra validatie op dat apparaat uitvoeren en is je Portal verbonden met het Wi-Fi netwerk.

PlayStation Portal nu op reis te gebruiken

De timing van de update lijkt niet toevallig: het is zomer en veel mensen gaan binnenkort op vakantie. Dan zul je bovengemiddeld vaak te maken krijgen met Wi-Fi die om extra validatie vraagt. Het komt bijvoorbeeld veel voor in hotels, op vliegvelden en in het openbaar vervoer. Het is trouwens altijd verstandig om uit te kijken met Wi-Fi op openbare plekken: soms zijn die netwerken niet bepaald veilig te noemen, helemaal als er niet minstens een wachtwoord nodig is om verbinding te maken.
De Portal krijgt trouwens ook nog een paar andere kleine updates. Zo kun je nu het batterijpercentage zien in de statusbalk boven in beeld. Ook zie je nieuwe effecten wanneer je gebruik maakt van het virtuele touchpad van de console.