Langverwachte game duikt weer op in Xbox Showcase

News
zondag, 09 juni 2024 om 19:41
perfect dark joanna dark
Het gebeurt nog wel eens dat een game wordt aangekondigd en vervolgens min of meer verdwijnt. De reboot van Perfect Dark is bijvoorbeeld ook al een tijdje nergens meer te bekennen geweest. Nu is hij eindelijk weer getoond tijdens de Summer Game Fest-showcase vaon Xbox.
De Perfect Dark-franchise ligt al enige tijd te verstoffen. De game, oorpronkelijk van Rare, was een hit op de Nintendo 64, maar de franchise is daarna niet bijzonder succesvol geweest. Een aantal jaar gelden werd er dan toch een reboot onthuld, die helaas snel weer van de rader verdween.
Nu is Perfect Dark weer eens voorbijgekomen in de zomershowcase van Xbox. Het gaat ook niet om een korte teaser, maar een redelijk lange gameplay-trailer. Daarmee hebben we een indruk van hoe de game speelt en ook van het nieuwe design van hoofdpersoon Joanna Dark.
Hoewel het Rare's overname door Microsoft si geweest die Xbox de rechten van Perfect Dark geeft, is de game niet bij Rare in ontwikkeling. In plaats daarvan is de reboot in handen van The Initiative an Crystal Dynamics. Laatstgenoemde is natuurlijk bekend van onder andere Tomb Raider, terwijl Perfect Dark de eerste game wordt voor The Initiative.

Wanneer is de release van Perfect Dark?

Hoewel de game aardig vorm aan begint te nemen, is het nog niet duidelijk wanneer hij uit gaat komen. Als first-party Xbox-game kunnen fans er natuurlijk wel vanuit gaan dat hij vanaf dag één op Game Pass staat.
Perfect Dark is natuurlijk verre van de enige game die in de Xbox Showcase is getoond. Zo is ook de releasedatum van Black Ops 6 onthuld en is een gloednieuwe Doom uit de doeken gedaan. Voor nog meer trailers en aankondigingen, waaronder Metal Gear Solid Delta, South of Midnight en Fable, kun je terecht in ons overicht van de showcase.