Deze Sonic-game is volgens Steam de beste Sega-game ooit

News
zaterdag, 08 april 2023 om 13:30
sonicmurderedf1680336892
Vorige week was het 1 april, wat leidde tot een hoop grappen op het internet. Ook Sega deed met de pret mee, maar wat begon als een grap is nu een groot succes voor het bedrijf.
1 april was geen goede dag voor Sonic the Hedgehog. De blauwe snelheidsduivel werd als grap in koelen bloede vermoord, maar wie is de moordenaar? Dat is aan jou om op te lossen in The Murder of Sonic the Hedgehog, een visual novel point-and-click- avontuur. Deze game werd gratis uitgebracht op Steam en is op dit moment nog steeds te spelen.

The Murder of Sonic the Hedgehog groot succes op Steam

Hoewel The Murder of Sonic the Hedgehog dus als grap was gemaakt, is het een groot succes voor Sega. De game is al meer dan een miljoen keer gedownload en is zelfs een van de best beoordeelde games op Steam. Op welke plaats de game staat ligt aan of je naar SteamDB of Steam250 kijkt, maar in beide lijsten staat de game in de top 100. In SteamDB op het moment van schrijven op plaats 62, in Steam250 op 99.
98% van de meer dan 11.000 recensies op Steam zijn positief. Daarmee is The Murder of Sonic the Hedgehog de best beoordeelde game die Sega ooit heeft gepubliceerd op Steam. De game heeft betere beoordelingen dan alle Persona-, Yakuza- en Total War-games. Overigens staat Elden Ring niet eens in een van deze twee lijsten.
Heb jij de moord op Sonic nog niet opgelost? Speel de game dan nu op Steam!