De 5 beste shooters op PS5 van dit moment

Article
zaterdag, 08 april 2023 om 13:00
call of duty modern warfare 2 review 5 2022 11 02 144141f1667400130
Inmiddels zijn er aardig wat games te vinden op de PlayStation 5, maar welke titels moet je nou echt aan je bibliotheek toevoegen als je een groot shooterfanaat bent? Wij zetten de 5 beste shooters op PS5 van dit moment voor je op een rijtje om je keuze wat makkelijker te maken.
Sinds kort is de PlayStation 5 wat makkelijker te verkrijgen en misschien ben je een shooterfanaat die eindelijk de felbegeerde console heeft bemachtigd. De console van Sony heeft een flinke keuze aan shooters en misschien weet je niet helemaal waar je moet beginnen. Daarom zetten wij de 5 beste shooters op PS5 van dit moment voor je op een rij.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Niet iedere fan van Call of Duty zal het eens zijn met de toevoeging van Modern Warfare 2 aan dit lijstje. In de gemeenschap van de game is namelijk nogal wat discussie over veranderingen in de gameplay en of dit deel van Call of Duty niet een beetje te traag. Desondanks heeft Call of Duty: Modern Warfare 2 een flink pakket aan content te bieden.
De game komt namelijk met een uitstekende campagne, gave co-op missies voor twee spelers, raids voor drie spelers en een uitgebreid multiplayer aanbod. Het meest recente deel van de populaire shooter-franchise geeft in dat opzicht al flink waar voor je geld, maar er is nog meer te beleven. De free-to-play modi, Warzone 2 en het nieuwe DMZ, zijn namelijk ook gewoon toegankelijk en leveren je meer dan genoeg shooterplezier op.
unreal editor fortnitef1679568812

Fortnite

Met de laatste update van Fortnite mag de game ook niet ontbreken van een lijstje over de 5 beste shooters op PS5 van dit moment. Op 22 maart kwam namelijk Fortnite Creative 2.0 uit en dat stelt je in staat om je eigen game-ervaringen te maken binnenin Fortnite. Inmiddels zijn er al talloze creaties gemaakt en kan je alles vinden van singleplayer-ervaringen tot aan volledige Call of Duty klonen.
Met alles wat in Creative 2.0 geknutseld wordt, heb je al meer dan genoeg te doen, maar je hebt natuurlijk ook altijd nog de klassieke battle royale ervaring. Fortnite blijft namelijk nog steeds een uitstekende third-person shooter met goede gameplay. Daarnaast zijn er in de populaire game ook vaak veel crossovers te vinden met verschillende games, films en series. Zo is er altijd voor iemand wat te vinden.

Battlefield 2042

Misschien de grootste verrassing op deze lijst van de 5 beste shooters op PS5 van dit moment, maar Battlefield 2042 verdient inmiddels een plekje. Na een moeizame release en vrachtladingen aan flinke kritiek, heeft DICE het meest recente deel van zijn populaire franchise een beetje op de rit gekregen. Sterker nog, de game is tegenwoordig gewoon oprecht goed en leuk om te spelen.
Door de verschillende seizoenen heen heeft de Zweedse ontwikkelaar iedere keer aanpassingen gedaan aan de game en na iets meer dan een jaar merk je dat het harde werk wel effect heeft gehad. Battlefield is nog niet volledig terug, maar de ziel van de game is in ieder geval grotendeels teruggewonnen. Recent gingen er ook geruchten rond dat er een tweede jaar aan seizoenen onderweg is voor Battlefield 2042 en dat betekent dat dit misschien wel een mooi moment is om in te stappen.
lightfall strand compressed 10f1678196694

Destiny 2

In een lijstje met de 5 beste shooters op PS5 van dit moment mag de populaire titel van legendarische studio Bungie natuurlijk niet ontbreken. Destiny 2 biedt meer dan genoeg content voor shooterliefhebbers, maar mensen die graag co-op spelen met vrienden zullen de game waarschijnlijk het leukste vinden. Met verschillende activiteiten zoals raids, dungeons en strikes is er meer dan genoeg PvE content. Daarnaast heeft Destiny 2 een redelijk aanbod aan PvP activiteiten.
Toch heeft de game van Bungie wel een grote zwakte. De basis van de game mag dan free-to-play zijn, maar wil je alle content meekrijgen, dan is je portemonnee gelijk een heel stuk lichter. Toch zijn de meeste uitbreidingen wel het geld waard, zolang je maar interesse hebt in de sci-fi setting van de game en bereid bent om redelijk wat tijd iedere week te investeren voor het behalen van loot om je personage te verbeteren.
doom eternal artf1584443208

DOOM Eternal

De 5 beste shooters op PS5 kunnen per moment wisselen, maar het plekje van DOOM is wel Eternal. Er zijn niet veel singleplayer ervaringen in het shooterlandschap die kunnen tippen aan de populaire titel van Bethesda en dat is niet zo heel gek. DOOM Eternal doet namelijk bijna alles perfect. De gameplay is boterzacht met uitstekende visuals en geweldige optimalisatie op de PlayStation 5.
Voeg daar ook nog een snoeiharde soundtrack en uitbundig geweld aan toe, en je hebt echt een briljante formule voor succes. De game houdt je ook wel aardig wat uurtjes zoet en biedt genoeg uitdaging. Het enige wat jammer is aan de game, is dat de multiplayer niet heel erg interessant is. Als je toch liever singleplayer speelt als het aankomt op shooters, dan mag DOOM Eternal niet ontbreken in je collectie.