Derde Assassin’s Creed-setting betreedt het strijdtoneel

News
vrijdag, 15 juli 2022 om 15:00
assassins creed 1f1655465546
Er is de laatste dagen veel te doen om Assassin’s Creed. De setting voor de volgende game in de reeks zou namelijk gelekt zijn. Er is alleen onenigheid over wat voor setting dat is. Nu is er een nieuwe uitdager in de strijd: Japan.
Eerder deze week lekte uit dat de volgende Assassin’s Creed zich zou afspelen in het rijk van de Azteken. Die informatie kwam van een geloofwaardige bron die al eerder juiste informatie had gelekt over Ubisoft-games. Niet veel later beweerde Jason Schreier alleen vrij zeker te weten dat de volgende Assassin’s Creed naar Bagdad zou gaan en dat ook de game daarna niets met de Azteken te maken had.
Inmiddels is er een derde gerucht opgestaan over een toekomstige setting. Dit keer beweert Jeff Grubb gehoord te hebben dat een toekomstige game, niet per se de volgende, zich zal afspelen in Japan. Dat kan hij zelf niet bevestigen, maar zijn bron lijkt wat betreft de vermeende game rondom Basim op één lijn te liggen met wat daar eerder over naar buiten is gekomen.
Overigens is het niet duidelijk of deze Japanse setting een geheel eigen game krijgt. Het zou namelijk kunnen dat het onderdeel iis van Assassin’s Creed Infinity. Deze game doet meerdere settings aan, dus het zou kunnen dat een volledige game in Japan er nog niet aan zit te komen.

‘Assassin’s Creed in Japan wordt traditioneler’

Een interessant detail is overigens dat Grubb beweert dat deze Japanse Assassin’s Creed meer gaat lijken op de oudere RPG’s in de reeks. Voor fans van het eerste uur kan dat een welkom aspect van de game zijn. Welke setting er nu daadwerkelijk wordt aangedaan horen we in ieder geval snel genoeg, want in september wordt de volgende game in reeks onthuld.