'De volgende Assassin's Creed game krijgt een exotische setting'

News
woensdag, 13 juli 2022 om 12:00
assassins creed iv black flagf1657703811
Later dit jaar zal Ubisoft eindelijk onthullen wat het bedrijf in petto heeft voor de volgende Assassin's Creed game. Een YouTuber claimt nu alleen al de setting te weten, namelijk het rijk van de Azteken.
Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste Assassin's Creed game is verschenen. Assassin's Creed Valhalla is namelijk alweer bijna twee jaar oud en fans van de reeks zijn niet gewend om zo lang niet te horen over de volgende titel.
Recent heeft Ubisoft duidelijk gemaakt dat we meer gaan horen over de toekomst van Assassin's Creed in september, nadat er alweer meerdere geruchten zijn opgedoken - inclusief een mogelijke remake van de allereerste Assassin's Creed game. Nu is er alleen al een gerucht opgedoken over de setting voor de volgende game in de reeks.
Jeremy Penter, beter bekend van zijn YouTube-kanaal ACG, claimt namelijk op Twitter dat de nieuwe Assassin's Creed zich gaat afspelen in het rijk van de Azteken. Penter heeft vroeger al gelekt dat Far Cry Primal een prehistorische setting gaat krijgen en de YouTuber lijkt ook nu zeker van zijn zaak.

Een interessante setting voor Assassin's Creed

Een bezoekje brengen aan de Azteken zou geen verkeerd idee zijn voor de Assassin's Creed franchise. Er is namelijk nog geen game geweest in de reeks die zich heeft afgespeeld op het vasteland van Midden-Amerika. De geschiedenis van de Azteken zit daarnaast vol met interessante gebeurtenissen, maar ondertussen is er maar weinig aandacht geweest voor de cultuur in pop culture.
Ubisoft heeft met de setting ook meerdere keuzes welke tijdsperiode wordt gebruikt. Zo kan de formatie van de alliantie tussen de drie Azteken-stadstaten worden gebruikt, de hoogtijdagen van het keizerrijk of de invasie door de Spaanse conquistadors.