De grootste Eredivisie transfers tot nu toe

Article
vrijdag, 15 juli 2022 om 15:30
pexels pixabay 47730f1649691981
Het Eredivisie-seizoen is nog niet eens begonnen, maar het belooft nu al een prachtig seizoen te worden. De Eredivisie gaat namelijk tal van nieuwe gezichten zien, want de transfermarkt is losgebarsten en grootse transfers worden steeds weer gemaakt. De grootste Eredivisie transfers tot nu toe zetten we voor je op een rijtje.

Xavi Simons - Naar PSV

We trappen af met Xavi Simons, de 19-jarige aanvaller die Paris Saint-Germain inruilde voor de Nederlandse club uit Eindhoven. Die overstap kostte PSV helemaal niks, want Simons had een aflopend contract in Parijs. Voor PSV is het een prachtige opsteker, want de aanvallende middenvelder wordt al jaren als talent bestempeld.
Nu mag de 19-jarige dat daadwerkelijk gaan laten zien in de Eredivisie. Simons speelde de afgelopen jaren met grote namen als Neymar, Lionel Messi en ook Nederlander Wijnaldum. Laatstgenoemde blijkt een rol gespeeld te hebben in de keuze van Simons en in de komende maanden zal blijken of Wijnaldum een waarzeggende blik heeft gehad!

Steven Bergwijn —> Naar Ajax

Dan is het de beurt aan Steven Bergwijn, de aanvaller die sinds 8 juli onderdeel is van Ajax. De buitenspeler doorliep hier al een deel van zijn jeugdopleiding, waarna hij vertrok naar PSV en vervolgens bij Tottenham Hotspur belandde. In Londen wist de aanvaller alleen nooit een fantastische indruk te maken.
Ondanks veel wedstrijden achter zijn naam kreeg Bergwijn steeds slechts enkele minuten en daarmee kun je niet bepaald een stempel drukken. Bij Ajax wil de aanvaller zich dan ook revancheren, al is het de Amsterdamse club die wel even goed in de spiegel mag kijken. Na anderhalfjaar onderhandelen is het hoogte bedrag ooit in de Eredivisie uitgegeven aan een speler die vroeger gewoon kind van de club was.

Luuk de Jong —> Naar PSV

Komend seizoen zien we niet alleen Bergwijn terugkeren naar de Eredivisie, want ook een andere oude bekende keert terug. Het betreft Luuk de Jong, de pinchhitter die de afgelopen jaren naam heeft gemaakt in Spanje wegens zijn last-minute goals. De 31-jarige viel hierdoor op in onder andere op bij FC Barcelona en Sevilla.
Laatstgenoemde heeft de centrumspits doorverkocht aan PSV voor 3 miljoen euro en nu mag De Jong het nog een keer gaan proberen bij zijn oude liefde. Bij PSV speelde De Jong eerder al tussen 2014 en 2019 waar hij 112 keer het net wist te vinden.
feyenoordf1651133753

Danilo Pereira —> Naar Feyenoord

De naam Danilo is in de Eredivisie geen onbekende. Toch leek de 23-jarige Braziliaan vrijwel onzichtbaar in het meest recente Eredivisie seizoen. Dat komt doordat de aanvaller voornamelijk op de bank van Ajax te vinden was. Veel speelminuten kreeg Danilo niet.
Een seizoen daarvoor was dat wel anders, want wist de aanvaller uit te blinken bij FC Twente. Komend seizoen belooft een herkansing te worden voor de spits, want Feyenoord heeft Danilo transfervrij overgenomen van aardsrivaal Ajax. Of dat voor Danilo een sprookje wordt, moeten we afwachten.

Guus Til —> Naar PSV

Bekende Eredvisie-spelers in een ander shirt zien is een trend aankomend seizoen. Guus Til is namelijk ook nog steeds te bewonderen bij een Nederlandse club, maar niet in Rotterdam. Feyenoord had de middenvelder gehuurd van Spartak Moskou, maar inmiddels heeft PSV de middenvelder ingelijfd in Eindhoven.
Voor 3 miljoen euro komt Til over, waarmee hij samen met De Jong in de top drie duurste Eredivisie transfers van dit seizoen staat tot nu toe. Bij Feyenoord liet de middenvelder zich vorig seizoen al meerdere malen gelden. Dat PSV hem nu overneemt, komt dan ook niet als enorme verrassing.