'Nieuwe Assassin's Creed met Valhalla-karakter Basim in de maak'

News
donderdag, 10 februari 2022 om 10:00
assassins creed valhalla basimf1645462174
Binnenkort komt de laatste uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla uit, maar naar verluidt is nu al bekend wat de volgende Assassin’s Creed-game wordt. Het lijkt erop dat we mogen gaan sneaken met Basim.
Voor spelers van Assassin’s Creed Valhalla zal de naam Basim bekend voorkomen. Eivor ontmoet de assassin namelijk al snel op zijn avontuur en is bovendien een belangrijk personage in het verhaal. We zullen waarschijnlijk meer te weten komen over het verleden van Basim, want naar verluidt staat de volgende Assassin’s Creed volledig in het teken van het karakter.
Dat blijkt uit een publicatie van Bloomberg. Volgens de geruchten was de game initieel een uitbreiding voor Valhalla, maar heeft Ubisoft besloten om er een standalone titel van te maken. Daardoor zal de wereld ook niet zo groot zijn als in bijvoorbeeld Valhalla of Assassin’s Creed Odyssey. Daarnaast zal de game zich ook meer gaan focussen op stealth mechanics, volgens Bloomberg.

Meer Basim in de toekomst

Ubisoft wil niet reageren op de geruchten van Bloomberg, maar José Araiza, één van de producers van Assassin’s Creed Valhalla, heeft in december al een opmerkelijke uitspraak gedaan. Araiza zei toen namelijk in een interview met Eurogamer dat we ‘zeker weten meer gaan zien van Basim’.
De volgende uitbreiding wordt alleen Dawn of Ragnarok, waar we in de huid kruipen van Odin en de dwergenwereld van Svartalfheim mogen verkennen. Dat is niet een gebied waar we Basim zullen aantreffen. Dat wijst er dus weer op dat de volgende Assassin’s Creed game eerst gepland was als DLC en waar vervolgens een standalone game van is gemaakt.