Death Stranding toch niet beschikbaar op Xbox Series X

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 12:00
death strandingf1593412116
Onlangs is GeForce Now uitgekomen voor de Xbox via Edge. Tom Warren, journalist van The Verge, testte de service uit en kwam erachter dat Death Stranding niet beschikbaar is. Dit deelde hij in een Tweet.
Onlangs is het mogelijk geworden om GeForce Now net zoals Steam te gebruiken via Edge op de Xbox. Nu blijkt het dat Playstation exclusive Death Stranding niet te spelen is via de Xbox, terwijl de game wel op de PC versie van GeForce Now staat. Dit kan betekenen dat alle PlayStation exclusives niet op de Xbox te spelen zullen zijn, ondanks dat deze wel op Steam of GeForce Now staan.

Waarom zijn de games niet beschikbaar?

Het is niet helemaal duidelijk waarom Death Stranding niet beschikbaar is voor de Xbox. Het kan te maken hebben met bepaalde afspraken over de game.
Death Stranding was namelijk eerst een PS exclusive en is een jaar later pas ook voor de PC uitgekomen. Het is natuurlijk niet zo vreemd dat Sony wel de games naar PC brengt, maar niet de mogelijkheid wil geven om de game op de console van de concurrent te spelen.
Dat Death Stranding niet beschikbaar is voor de Xbox is ook slecht nieuws voor Xbox spelers die hadden gehoopt God of War binnenkort te kunnen spelen. De game komt namelijk uit voor Steam in januari 2022. Er werd gedacht dat de game via Steam op Xbox te spelen zou zijn. Nu blijkt het dus, dat dit waarschijnlijk niet het geval is.
PlayStation lijkt steeds minder exclusives te willen hebben, zo brengt Sony een hoop van de games uit op PC. Sony wil het daar dus blijkbaar voor nu bij houden. Of Sony later toch nog beslist om de games ook beschikbaar te maken voor Xbox moet nog blijken.