Sony wil meer PS exclusives naar PC brengen, 'maar na de juiste tijd'

News
donderdag, 03 juni 2021 om 11:30
days gone review 2 1280x720f1661002945
Sony is de laatste tijd bezig om verschillende PlayStation exclusives naar PC te brengen en zal daar voorlopig ook niet mee stoppen. De uitgever wacht daarmee alleen wel op de juiste tijd, om verkopen op de PlayStation niet te schaden.
Voor een lange tijd moesten PC gamers naar Microsoft kijken als ze console exclusives op de PC wilden zien. Heel vreemd is dat ook niet, want Microsoft profiteert er als uitgever van Windows 10 ook zelf behoorlijk van. Sony heeft ondertussen geen belang bij een grotere PC-markt.
Toch is het Japanse bedrijf de laatste tijd bezig geweest om verschillen grote PlayStation exclusives naar PC te brengen met Death Stranding, Horizon Zero Dawn en Days Gone. Volgens Hermen Hulst van PlayStation Studios zal Sony daar ook mee door blijven gaan, zegt hij in een Q&A.

PC moet PlayStation niet in de weg zitten

Met ‘de juiste tijd’ refereert Hulst naar de beste timeframe op PS games op PC te lanceren om genoeg exemplaren te verkopen, maar ondertussen niet de verkopen op de PlayStation consoles in de weg te zitten. Volgens de voormalige baas van Guerilla Games blijven de PS4 en PS5 dan ook ‘de beste manier’ om first party titels te spelen.
Hulst stelt ondertussen console gamers ook gerust. De release van Sony titels op PC zal namelijk niet ‘ten koste gaan van het bouwen van een fantastische line-up aan sterke console games’.