GeForce Now games straks te spelen op de Xbox Series X

News
maandag, 25 oktober 2021 om 15:30
xbox series xf1637772091
Nvidia's GeForce Now service zal straks beschikbaar zijn via de Edge app van de Xbox Series X. Er is namelijk een update verschenen voor GeForce Now, inclusief een beta-test om de dienst beschikbaar te maken voor de Microsoft Edge app.
Nvidia heeft onlangs een nieuwe update uitgebracht voor de GeForce Now service. De dienst is vergelijkbaar met Google Stadia, waarmee spelers games kunnen streamen naar een apparaat. Dankzij de update is het binnenkort mogelijk om GeForce Now games te spelen op de Xbox Series X. Dit kan via Edge, de browser van de Xbox. De games zijn dankzij Cloud Gaming te spelen.

Ook Steam games te spelen

Al eerder was er een update gekomen voor de Edge browser, waardoor je bijvoorbeeld Steam games op de Xbox kan gaan spelen. Dit was alleen nog niet mogelijk voor de service van GeForce Now. Er werd gedacht dat dit kwam, omdat het een concurrent is van Xbox haar eigen Cloud Gaming service. Er is dus blijkbaar wat veranderd, want GeForce Now is straks ook beschikbaar op de Xbox.
De toevoeging van GeForce Now zorgt ervoor dat er steeds meer games te spelen zijn voor de Xbox, terwijl deze games er niet voor gemaakt zijn. Zo zou het mogelijk moeten zijn om Death Stranding te spelen, maar ook de PS4 exclusive God of War uit 2018 zal binnenkort op de Xbox Series X te spelen zijn.
God of War verschijnt in januari op Steam, waardoor het de game ook voor de PC beschikbaar wordt. Steam games zijn ook al te spelen via Xbox, dus wordt het ook mogelijk om God of War via de Xbox te spelen.