Krijgt Xbox net zulke exclusives als de PS5?

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 15:00
xboxf1625226596
Matt Booty, de baas van Xbox Game Studios hield een interview met Kinda Funny Games. Het interview is te zien op YouTube. Tijdens het interview kwam naar voren dat er meer Xbox exclusives moeten komen die lijken op de toppers op de PS4 en PS5.
In de toekomst gaan we mogelijk meer grote Xbox exclusives zien. Dit is duidelijk geworden door uitspraken van Matt Booty. Hij vind dat er meer AAA games moeten worden gemaakt voor de Xbox consoles.
Xbox heeft hier de studios wel voor. Het bedrijf koopt namelijk verschillende game studios op en is hier volgens Phil Spencer, de Xbox baas, nog lang niet klaar mee.
Sony staat beter bekend om haar exclusives dan Xbox. Xbox heeft wel Halo, maar de PS4 en PS5 hebben titels zoals God of War, The Last of Us en Uncharted. Matt Booty prijst het werk dat Sony steekt in het maken van exclusive games. Hij wil graag zien dat Xbox dit ook gaat doen.

Komt er een PlayStation game naar Xbox?

De Xbox exclusives moeten alleen geen Xbox versie worden van de Playstation exclusives. De uitgever komt dus niet snel met een game waarin je tegen goden moet vechten zoals in God of War. De games moeten origineel zijn. Ook wil Matt Booty kijken in wat voor soort games de interesse ligt van de spelers.
Het is wel opvallend dat Xbox nu meer exclusive games wil gaan maken. Vanuit Sony komen er juist geluiden naar buiten dat het bedrijf eigenlijk wil stoppen met de exclusives.
Zo zei Jim Ryan, het hoofd van Sony Interactive Entertainment, dat hij gefrustreerd raakt van het feit dat de games door maar een beperkt publiek gespeeld kunnen worden. De CEO wil dus liever zien dat de exclusives door meer mensen te spelen zijn dan alleen eigenaren van een PS5 of PS4.
Niet alleen die uitspraak wijst erop dat Sony afscheid begint te nemen van de exclusives. Zo is deze week bekendgemaakt dat God of War naar PC komt in januari.