Game of Thrones makers helpen mee aan nieuwe serie

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 12:30
the wheel of timef1630658787
De opnames van The Wheel of Time zijn in volle gang. Er is alleen één ding waar de makers tegenaan liepen: een goede pilot (de erste aflevering). Daarom vroeg showrunner Rafe Judkins hulp aan de makers van Game of Thrones.
Amazon liet in 2018 al weten dat ze bezig zijn met de serie The Wheel of Time. Gebaseerd op de 14-delige boekenreeks van Robert Jordan, speelt dit verhaal zich af in een sprookjesachtige wereld. Zuinig met het budget zijn de makers absoluut niet, ze hebben een grote cast met onder andere Rosemund Pike en doen er alles aan om de sprookjesachtige wereld van Jordan tot leven te wekken.
Showrunner Judkins liet weten dat hij hulp heeft gevraagd aan David Benioff en Dan Weiss, het mega bekende duo verantwoordelijk voor Game of Thrones. Dat zegt hij in gesprek met GQ. Als iemand weet hoe je een boekenreeks tot leven moet wekken, dan zij het deze twee wel - ondanks de kritiek op het einde. En alhoewel Judkins een veteraan is op het gebied van film en series, vond hij het toch prettig om hulp te ontvangen van Benioff en Weiss voor de pilot van The Wheel of Time. De twee lieten hem niet zitten, en gaven Judkins alle hulp die zij konden bieden.

Hulp voor Wheel of Time

Veel hulp was er eigenlijk niet nodig, volgens Benioff en Weiss moet Judkins simpelweg zijn visie in de gaten houden. Zolang je weet waar je mee bezig bent, en gelooft in je doel moet het allemaal goed komen. The Wheel of Time en Game of Thrones hebben overigens wel veel gemeen. In beide boekenreeks staan grootschalige gevechten, magie, politiek, bijzondere wezens en fantasievolle werelden centraal. Het doel van deze serie is om de kroon van Game of Thrones over te nemen. Of dit gaat lukken is uiteraard nog maar de vraag. Een tweede seizoen van The Wheel of Time is overigens al bevestigd door Amazon. Het eerste seizoen is vanaf 19 november te bekijken via Amazon Prime Video.

Populair Nieuws