De Steam Deck lijkt binnenkort toch een nieuwe versie te krijgen

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 12:30
steam deck fullf1653307841
Volgens Valve komt er voorlopig geen Steam Deck 2 aan. Maar uit verschillende ratings blijkt dat er wel een nieuwe Steam Deck aan zit te komen.
Door de jaren heen is Valve gekomen met verschillende hardware-projecten, die soms een grote flop waren (zoals de Steam Machines) en andere keer weer een redelijk groot succes. Maar het grootste succesverhaal is zonder twijfel de Steam Deck. Sinds de lancering is het apparaat positief ontvangen en blijft hij over de digitale toonbank vliegen.
Ondertussen heeft de Steam Deck, mede dankzij de populariteit, er wel flink wat concurrentie bij gekregen. Zo is ASUS met de ROG Ally gekomen en komt Lenovo binnenkort met de Legion Go. Ondanks die druk van buitenaf is Valve voorlopig niet van plan om een Steam Deck 2 te lanceren met verbeterde hardware. Sterker nog, het zou zelfs onmogelijk zijn.
Dat betekent alleen niet dat er geen refresh komt van de Steam Deck met andere verbeteringen. UIt een beoordeling van de FCC weten we nu namelijk dat Valve plannen heeft voor een nieuwe Steam Deck. Dat meldt The Verge.

Opheldering over Valve 1030

In september verscheen voor het eerst een nieuw product van Valve met de productnaam ‘1030’ in een beoordeling van de National Radio Research Agency van Zuid-Korea. Het was toen nog de vraag met wat voor product Valve zou komen. Uit de beoordeling van de FCC blijkt nu dus dat het gaat om een vernieuwde versie van de Steam Deck.
Wat er precies aangepast gaat worden is nog even de vraag. Door de rating lijkt het er sowieso op dat de Steam Deck 6GHz Wifi gaat krijgen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Valve een nieuw model lanceert met alleen die upgrade. Mogelijk kan het apparaat dus ook een aangepast scherm krijgen. De tijd zal het ons leren.

Populair Nieuws