Lenovo Legion Go handheld PC officieel onthuld

News
vrijdag, 01 september 2023 om 14:30
lenovo legion go 2023 09 01 110300f1693566203
PC-gamers die vaak onderweg zijn, krijgen er steeds meer opties bij. Valve en Asus bieden bijvoorbeeld de Steam Deck en de ROG Ally. Nu heeft Lenovo ook een handheld PC onthuld.
Er gingen de laatste tijd veel geruchten over een nieuwe handheld-PC van Lenovo, genaamd de Legion Go. Die is nu officieel onthuld door Lenovo tijdens de techbeurs IFA. Het apparaat moet in oktober verschijnen.
De eerder uitgelekte specs van de Legion Go blijken te kloppen. De PC heeft een 1440p scherm in een 16:10 verhouding en een diagonaal van 8,8 inch, aanzienlijk groter dan vergelijkbare handhelds. De processor is de AMD Ryzen Z1 Extreme die ook in de Asus ROG Ally te vinden is. Je kunt kiezen voor maximaal 16 GB RAM en 1 TB opslag, die je ook kunt uitbreiden met maximaal 2 TB via micro-SD.
Net als de Nintendo Switch en in tegenstelling tot de Steam Deck en ROG Ally heeft de Legion Go afneembare controllers. Die komen extra goed van pas in een speciale FPS-modus: één van je controllers kun je dan in een speciaal voetje zetten om als muis te gebruiken. Ondanks overeenkomsten met Nintendo’s Joy-Cons hoef je je geen zorgen te maken om stick drift: de sticks werken op een manier waarbij dat probleem niet voorkomt.

Wat is de prijs van de Lenovo Legion Go?

Mocht je interesse hebben in de Lenovo Legion Go, dan moet je daar wel wat voor over hebben. Het apparaat gaat zo’n 800 euro kosten. Dat komt aardig overeen met de prijs van de Asus ROG Ally.