Weghorst op tijd fit voor het Nederlands elftal

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 13:00
pexels markus spiske 114296f1694783320
Goed nieuws voor het Nederlands elftal en bondscoach Ronald Koeman. Wout Weghorst lijkt namelijk op tijd fit te zijn voor de komende interlandperiode.
Weghorst had last van een blessure en moest het competitieduel tegen Borussia Dortmund missen, maar volgens Hoffenheim-trainer Pellegrino Matarazzo zal hij komende zaterdag weer beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen Werder Bremen.
Dit is positief nieuws voor Koeman, aangezien hij de afgelopen weken te maken had met afnemende opties voor de spitspositie in het Nederlands elftal. Memphis Depay en Cody Gakpo zullen in ieder geval niet beschikbaar zijn voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Lof voor Weghorst bij zijn club

Matarazzo was erg complimenteus over Weghorst tijdens een persmoment en prees zijn inzet, verdedigende werk, en zijn vermogen om de bal goed vast te houden. Hoewel Weghorst nog geen competitiedoelpunt heeft gescoord voor Hoffenheim, gelooft de trainer dat dit slechts een kwestie van tijd is.
Bondscoach Koeman zal vrijdag zijn definitieve selectie bekendmaken, en het Nederlands elftal staat gepland om op 13 oktober tegen Frankrijk te spelen. Dat duel wordt gevolgd door een wedstrijd tegen een andere tegenstander drie dagen later.