Valve: "Steam Deck 2 voorlopig nog onmogelijk”

News
vrijdag, 22 september 2023 om 11:30
steam deck full casef1657875915
De Steam Deck gaat richting zijn tweede verjaardag. Valve heeft al vaker aangegeven dat we niet al te snel een nieuwe versie hoeven te verwachten. Sterker nog, een grote upgrade is de komende jaren onmogelijk, volgens Valve.
De Steam Deck kan een succes genoemd worden, in tegenstelling tot veel eerdere hardware van Valve. De verwachting is dan ook dat er uiteindelijk een verbeterde Steam Deck 2 komt, maar die hoeven we de komende jaren niet te verwachten. Valve’s Pierre-Loup Griffais laat The Verge weten dat het niet eerder dan 2025 of 2026 wordt.
De reden daarvoor is dat Valve graag een grote sprong in performance wil zien, zonder dat dat ten koste gaat van de batterijduur van de Steam Deck. Er zijn nu al kleinere stappen mogelijk, maar Valve wil graag dat alle Steam Decks hetzelfde presteren, tenzij er een grote sprong mogelijk is, net zoals bij een console-generatie. Griffais verwacht niet dat er in de komende jaren zo’n grote sprong mogelijk is.

Kleinere upgrades voor Steam Deck wel mogelijk

Dat wil alleen niet zeggen dat er helemaal geen nieuwe varianten van de Steam Deck komen. Een betere batterij of een mooier scherm zijn mogelijk zonder dat er onder de kap iets verandert. Dan blijven alle Steam Decks gelijk in welke games ze kunnen draaien, maar is er wel verschil mogelijk in de ervaring die spelers beleven.
Dat zijn dan ook de onderdelen waar Valve het eerste naar kijkt. Dat heeft het bedrijf al vaker laten weten. Zulke kleine upgrades zijn ook niet ongebruikelijk voor gaming-hardware, zoals te zien is geweest aan bijvoorbeeld de Nintendo Switch.