Valve komt mogelijk snel met nieuwe hardware

News
vrijdag, 08 september 2023 om 12:00
steam deck left close 3f1653307934
De vorige hardware-lancering van Valve was een groot succes met de Steam Deck. Nu lijkt het erop dat de Amerikaanse gamegigant binnenkort met nieuwe hardware komt.
Valve was vroeger het bedrijf achter succesvolle PC games als Half-life 2, Portal, Counter-Strike en Team Fortress 2. Hoewel Valve sommige games nog ondersteunt en af en toe met nieuwe versies komt, zoals Counter-Strike 2, is de gamegigant nu veel meer bezig met Steam en het introduceren van nieuwe hardware. Met name het vorig jaar gelanceerde Steam Deck is een groot succes.
Nu lijkt het erop dat Valve binnenkort met nieuwe hardware komt. Dat blijkt uit een nieuwe certificering door de National Radio Research Agency van Zuid-Korea, zo meldt Brad Lynch op Twitter.. Het zou gaan om een ‘low power wireless device’ met de naam RC-V1V-1030. Eerder kregen de Valve Index en Steam Deck respectievelijk de modelnaam 1007 en 1010.
De certificering van de voorgaande producten is een paar maanden voor de release geweest. Het is dus goed mogelijk dat we ergens in de komende maanden het nieuwe product van Valve kunnen verwachten.

Om wat voor hardware gaat het?

Uit de documentatie is voorlopig weinig te zeggen over het product zelf. Het enige dat nu officieel bekend is, is dat het gebruik zal maken van 5GHz Wi-Fi, maar daar maken veel technische apparaten gebruik van.
Het zou mogelijk kunnen gaan om een update voor de Steam Deck. De laatste tijd zijn er namelijk geduchte tegenstanders voor het apparaat gelanceerd en aangekondigd, zoals de ASUS ROG Ally en de Lenovo Legion Go.
Wel heeft Valve eerder gezegd dat we voorlopig nog geen Steam Deck 2 kunnen verwachten. Het Amerikaanse bedrijf heeft daarentegen wel gehint naar een opvolger van de Steam Controller en een standalone VR-headset.