PS Plus-abonnees verrast met honderd gratis films

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 12:00
Sony heeft een nieuwe streamingdienst genaamd Pictures Core gelanceerd. Deze nieuwe dienst voor PS4 en PS5 biedt toegang tot de enorme schatkist aan films van Sony Pictures. PS Plus Premium abonnees krijgen meteen ook een flinke bonus: zij krijgen gratis toegang tot zo'n honderd films via de nieuwe dienst.
Nederland is weer een nieuwe streamingdienst rijker. Na Netflix, Viaplay, Amazon Video, Disney+, HBO Max en SkyShowtime, komt ook Sony met een eigen streamingdienst. Bijzonder is dat de nieuwe dienst, Sony Pictures Core genaamd, niet zomaar vrij toegankelijk is. De app is vooralsnog alleen op de PS4 of PS5 beschikbaar.
Wie toegang wil tot de ongeveer 2000 films uit het Sony Pictures archief moet de Sony Pictures Core installeren op zijn console en vervolgens zijn PlayStation account koppelen aan de app. Daarna heeft de app nog het meeste weg van Amazon Video. De app geeft toegang tot een grote selectie aan films, die gekocht of gehuurd kunnen worden.
Voor PS Plus Premium abonnees heeft Sony daarnaast een fraai extraatje: zij krijgen meteen toegang tot een selectie van zo'n honderd films uit de selectie en Sony belooft dat het daar niet bij blijft. Zo wil Sony regelmatig nieuwe films toevoegen, maar de selectie ook uitbreiden met series van Crunchyroll.
De selectie aan gratis films bevat onder anderen Looper, Kingsglaive: Final Fantasy XV, Elysium en Resident Evil Damnation, maar ook diverse Spider-Man films. De selectie aan films die te huren of kopen zijn bestaat onder anderen uit films als Spider-Man: Across the Spider-Verse, Spider-Man: No Way Home, Uncharted, The Equalizer, No Hard Feelings, Bullet Train en Ghostbusters: Afterlife.
0d4dd4694af10c4730500b69188bee39e30a33dd1f1696576781

Welkome toevoeging PS Plus Premium

PS Plus Premium is de hoogste en duurste abonnementsvorm van Sony's PS Plus abonnement. Een maand PS Plus Premium kost 16,99 euro, 49,99 euro voor 3 maanden en 151,99 euro voor 12 maanden.
Hoewel PS Plus Premium toegang biedt tot oude PlayStation klassiekers en game streaming, heeft Sony tot nu toe moeite om de daadwerkelijke meerwaarde van het Premium abonnement duidelijk te maken. Het aantal ondersteunde titels is beperkt en er komen slechts mondjesmaat nieuwe titels bij.
Met de toevoeging van deze selectie aan films en de belofte om dit aanbod ter rouleren en uit te breiden, komt Sony in ieder geval deels tegemoet aan dit tekort. Het relatief kleine verschil ten opzichte van PS Plus Extra (27 euro per jaar) wordt hiermee in ieder geval iets beter verteerbaar.