Valve verrast enorm met plotse Counter-Strike 2 release

News
donderdag, 28 september 2023 om 10:00
counter strike 2f1695885217
Valve heeft vannacht de hele gamingwereld opgeschud met de plotse Counter-Strike 2 release. De game die erder dit jaar al werd aangekondigd is plotseling verschenen op Steam. Iedereen kan nu gratis met de game aan de slag.
Counter-Strike 2 was al een tijdje beschikbaar in pre-release staat voor een select aantal spelers om te testen, maar van een officiële release was nog geen sprake. Daar is nu verandering in gekomen. Mogelijk staat de game al in je Steam-bibliotheek als je Counter-Strike eerder al gespeeld hebt. Het nieuwe deel dient via Steam namelijk als vervanger van Counter-Strike: Global Offensive.
Met het nieuwe deel komen een aantal nieuwe features met zich mee. Zo is de nieuwe titel gebouwd op de Source 2-engine, terwijl tal van maps ook voorzien zijn van upgrades en vernieuwingen. Rookgranaten zijn daarnaast een stuk realistischer, terwijl de visuele effecten en audio ook verbeterd zijn.
De launch trailer van Counter-Strike 2 kun je hieronder bekijken:

Neem alles mee naar Counter-Strike 2

Wie bang is zijn progressie te verliezen, heeft daar ook geen reden voor. Alle progressie die je ooit gemaakt hebt in Counter-Strike: Global Offensive wordt namelijk overgedragen naar Counter Strike 2. Via Valve's officiële blogpost kun je samen met bijna 35.000 andere fans genieten van het nieuws. Tot nu toe zijn er al dik 34.000 Vind ik leuk-reacties achtergelaten.
Ga jij CS2 spelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!