Update - ASUS ROG Ally nu te koop in Nederland!

News
donderdag, 15 juni 2023 om 10:30
asus rog allyf1680535477
Valve heeft met de Steam Deck in korte tijd de markt voor portable PC gaming in de houdgreep. Maar ASUS komt nu met een grote concurrent, die eerst een 1 april-grap leek te zijn.

Update 2 - ASUS ROG Ally is nu te koop!

Wil je met de nieuwe gaming handheld aan de slag? Dan kan je nu het nieuwe apparaat bestellen. De ASUS ROG Ally is namelijk in Nederland gelanceerd en is nu bij verschillende webshops te koop.

Update - Prijs ASUS ROG Ally gelekt

Het lijkt erop dat de prijs van het nieuwe apparaat is gelekt. Een gebruiker op Reddit claimt dat er twee versies van de ASUS ROG Ally uitkomen, eentje met 512GB aan opslag en de andere met 1TB aan opslag. Respectievelijk kosten de versies 649 en 899 dollar. De goedkoopste versie zou daarmee dezelfde prijs krijgen als de duurste versie van de Steam Deck.
Daarnaast zou Microsoft ook Game Pass willen promoten op het apparaat. Dat zou een zet zijn tegen Sony, die naar verluidt met een eigen handheld komt in de nabije toekomst.
Origineel bericht:
Veel techbedrijven doen elk jaar mee met 1 april. Ook dit jaar hebben we er meerdere voorbij zien komen en ASUS leek mee te doen door een concurrent voor de Steam Deck aan te kondigen. Het bedrijf kwam ook alleen met een YouTube-video van het product en verder geen informatie.
Maar nu heeft ASUS officieel aangekondigd dat het helemaal niet gaat om een 1 april-grap. De zogeheten ASUS Rog Ally is een handheld die daadwerkelijk in de maak is bij het bedrijf en een grote concurrent lijkt te zijn voor Valve.
Sinds de lancering van de Steam Deck zijn er al meerdere concurrenten verschenen, maar vaak moeten ze hun meerdere erkennen in Valve’s handheld door de custom AMD Ryzen chip die erin zit. De ROG Ally krijgt alleen ook een custom Ryzen chip, die volgens ASUS ook nog eens de snelste van AMD tot nu toe is.

Hoe duur wordt de ROG Ally?

Hoewel het product nu officieel is aangekondigd, zijn er nog wel de nodige vragen over de ASUS ROG Ally. En de grootste is welk prijskaartje eraan zal hangen. Er zijn namelijk PC handhelds die in de buurt komen van de kracht van de Steam Deck, maar vervolgens vele malen duurder zijn dan de 419 euro die de Steam Deck kost.
Volgens ASUS zullen er snel meer details volgen over de handheld. In ieder geval zien de andere specs er ook veelbelovend uit. Zo zal het apparaat een Full HD-scherm krijgen, een ‘stil dual-fan ontwerp’ en kan je hem aansluiten op de ASUS ROG XG Mobile eGPU, die eigenlijk voor laptops is gemaakt.
Dit bericht is bijgewerkt op15 juni 2023.

Populair Nieuws