Daniel Craig komt maar niet van James Bond af

News
vrijdag, 21 oktober 2022 om 12:30
james bond no time to die stillf1632921944
Daniel Craig speelde vijftien jaar lang de rol van James Bond, maar naarmate hij meer films rondom het personage maakte ging dat steeds meer tegen wil en dank. Na No Time to Die mocht hij de rol eindelijk achter hem laten, maar James Bond blijft Craig achtervolgen. Dit keer is het alleen op een hopelijk wat aangenamere manier.
Daniel Craig is onderscheiden in de Order of St Michael and St George. Het was al een tijdje bekend dat hij deze onderscheiding in ontvangst mocht nemen, maar nu is het dan ook daadwerkelijk gebeurd. Craig ontvangt deze eer voor zijn bijdragen aan film en theater.
De keuze voor juist deze eer is geen toeval. In de boeken van Ian Fleming is namelijk ook James Bond onderscheiden in dezelfde orde. In Skyfall werd duidelijk dat Craigs versie van het personage de onderscheiding ook had.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Met Craigs vertrek als James bond is het nu de vraag wie de volgende acteur in de rol wordt. Momenteel wordt er nog druk gezocht naar de nieuwe Bond en lijkt het einde van de zoektocht nog niet in zicht. De producers zoeken een jonge acteur die de rol bovendien lang kan blijven spelen. Idris Elba, die lang favoriet was bij veel fans, lijkt het dan ook niet te worden.
Daniel Craig kan met zijn onderscheiding op zak eindelijk afscheid nemen van de superspion. Binnenkort is hij weer te zien in één van zijn andere populaire rollen, namelijk Benoit Blanc, de detective uit Knives Out. Glass Onion: A Knives Out Mystery is vanaf 23 december op Netflix te zien.